Novi generalni direktor GIKIL-a u posjetio Ministarstvo privrede TK

3.009

U prostorijama Ministarstva privrede održan je sastanak između ministra privrede u Vladi Tuzlanskog kantona, gdin-a Osmana Puškara i novog generalnog direktora “Global Ispat Koksna Industrija” d.o.o. Lukavac (GIKIL), gdin-a Paramesh Bhattacharyya. Sastanak je organizovan u cilju upoznavanja te predstavljanja aktuelnog stanja u ovoj kompaniji.

Ovom prilikom su takođe prezentirane informacije o novim investicijama u ekološke projekte čiji je osnovni cilj zaštita okoliša u kojem kompanija posluje, kao i poslovanju GIKIL-a, koji spada u najveća proizvodna postrojenja i jednog od najvećih izvoznika u Bosni i Hercegovini.

Na kraju sastanka Ministar se zahvalio na posjeti generalnom direktoru GIKIL-a i njegovim saradnicima, istaknuo podršku razvojnim projektima u ime Ministarstva i Vlade Tuzlanskog kantona, te iskazao spremnost aktivnijeg učešća u inplementaciji istih.

0 0 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Sodar

I po ko zna koji put laganje i samo laganje.
Svi smo svjedoci da ovi samo lazu i obmanjuju ovu nasu nesposobnu vlast.
Oni obaveze iz vodne dozvole nisu ispostovali a drzava suti. Istu im treba oduzeti odmah.
U Koksarai Uprava radi sve da Mitala spasi od licne likvidacije i to na racun poslovanja. A to Uprava i Sekretar samo gledaju a odgovorni su za zakonitosti poslovanja
Niko im vise ne vjeruje. Postali su DNO DNA.

tosamja

Ovaj lik ne zna ni obuc pristojne čarape (uvijek je u bijelim u lakiranim cipelama) a kamoli išta drugo do ćapat! Dug život i tešku bolest svim ovim domaćim izdajnicima (Uprava, SEkretar i direktor ljudskih resursa zajedno sa Sindikatom) iz GIKIL-a!

Sodar

Uprava nesposobna.
Generalni slusa samo Mitala.
Zamjenik Generalnog zna samo reci “i ja se slazem”.
Ne dao bog da on da neki konstruktivan prijedlog.
Clan Uprave iz proizvodnje do juce psovao mater Mitalu, a danas podoban. Naravno zbog love.
Clan Uprave iz Investicija, nesposoban, podoban.
Sekretar, prica za sebe. Toliko ne znanja, profesionalnost nula, kompleks ubi. Das seljaku malo vlasti.
Sindikat, SDP. Bitni samo licni interesi. Zaposlili u zadnje vrijeme sav SDP kadar. Zato Nacelnik suti.
Sad nije bitno ulaganje u okolinsku.
Sve u svemu, SMECE.

Budalajedan

Hahaha haha

lukavcakna

Najveca bitanga koji je do Sada dosla,jeste torturu dole ,marabou zahvaljujuci basin pijunima koji mu ne smiju pisnuti,cuvaju aloha dupeta,sindikat to se na veg,kupljen,ne zastupaju Radnike,nego njega,Ali mene samo Interesuje ako radnici to mogu sshe gledati I raditi,ah da,zaboravila sam reci,one koji se pobune,dobiju suspenziju ili promjenu radnog mjesta,tako da izgleda nemaju no osnovnog prava kao radnik da pita Kada ce biti plata,jer kao sto znamo nedavda dogadanja u Gikilu ,Kada su se radnici pobunili zbog enormnog kasnenja plate,su uzrokovala suspenziju radnika,a zasto,samo sto traze about zaradenu platu,a da ne pricamo o Tom ciganu,cak ne isplacuje no sudske a no vansudske nagodbe sto Mora po zakonu,tako da izgleda over dragi moji,je… lud zbunjenog over smo mi ludi,vlada zbunjena,a on sve pare u London,Aferim!!!

Caze

Pare se izvlace i salju Mitalu.