Nevrijeme: Lukavac pod vodom, oborena stabla, oštećeni automobili i bašte (FOTO)

15 18.228

Olujno nevrijeme praćeno kišom pogodilo je Lukavac prije nekoliko trenutaka.

Nevrijeme je trajalo 10-ak minuta i za sada nema informacija koliku je štetu napravilo na usjevima, voćnjacima, baštama…

Prema podacima kojima za sada raspolažemo sa terena, usljed pada stabala oštećeno je nekoliko automobila, a materijalna šteta je vidljiva na baštama od kafića.

Cijeli grad je pod vodom, potoci teku ulicama, a ulicom Branilaca Bosne osjeti se neugodan miris.

15
Komentari

avatar
10 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Milenko BlagojevicmaakDzekosemaHamohapic Recent comment authors
newest oldest most voted
Istina
Guest
Istina

Jos 10 godina pa ce sistem odvoda oborinskih voda biti zavrsen. U medjuvremenu cemo uzivati u devastiranim saobracajnicama od Policije do Planike, izljevima govana na put, poplavjenima autima, i ostalim blagodatima naseg naprednog grada.

CikaAhmo
Guest
CikaAhmo

Oooj Boze ti pomozi inzenjera. Pa sta se kopalo citava prosla godina kroz obdaniste, bejagi cijevi vece se postavljale, da se ovo ne bi desavalo…Mali haci pljusak ista stvar…Prokopaji ponovo dok je frisko i dok su masine u blizini, to je kapitalni proekat opcine.Pustite setaliste, kome je do setnje po ovome.

Crkvenko
Guest
Crkvenko

Generacijski projekat za generacije i generacije koje ce udisati fakalije i pesinluk.

sema
Guest
sema

Ulica kod autobuske u kojoj je rađena pješačka zona je bila raskopana cijela, zašto nije propisno urađena odvodnja površinskih i fekalnih voda.Lako je asfaltirati i popločati šetalište i poredat klupe, toje za oko lijepo ali ovo je problem koji ste morali riješiti Deliću jer ste to platili u projektu uređenja.Možda ćete opet do izbora razvaliti tu ulicu da bi riješili odvodnju.Ovo je bruka i sramota raskopali ste cijeli grad i obdanište, a niste riješili glavni problem u centru grada na “ŠETALIŠTU”.Kako je to moguće da Vama kao stručnjaku za ekologiju promaknu fekalna zagađenja u centru grada, a pare ste potrošili za tu namjenu.Hajde što nećemo prodisati nego ćemo se počet i u govnima gušiti.

ANNET
Guest
ANNET

PRIRODA NAM VRAČA, KAKVI SMO MI PREMA NJOJ I ŽIVOTINJAMA, ONA SVE BELEŽI I VRAČA

Dzeko
Guest
Dzeko

Ko se mača lača, akukarača. Ti uciteljicu.

Hamohapic
Guest
Hamohapic

Prosto me sramota sto sam iz Lukavca.
TU u opstini izgleda nema inzinjera gdje treba, al zato kad treba sirotinju handrit zbog 10cm veceg temelja e za to ima.Zac… svim inzinjerim u opstini i tim papcima od vijecnika sve to treba rastjerat.

Senada
Guest
Senada

Nikad niko neć da posluša obične ljude, a koji znaju godinama odakle silna voda usljed padavina…..slije se sa okolnog brda ili ti iznad obdanista tj Bistaracki potoci povrsinskih voda….a sto? Zato sto su radeni kanali starim magistralnim putem od crkve prema Bistarcu i dalje. Sa toliko promasaja, a neko je kao nadzor potpisao i prihvatio projekat tadasnji iz 2007 ili 2008 , sve to sigurno ima u arghivskoj gradi. I koje bio izvodac radova i na koji nacin. Stavljen na cijevi trotoar. Tu su greske ogromne koje se evo vide i dan danas. Znaci ponovo se vratite na taj dio i tek onda ce biti smanjen ili rijesen problem povrsinskih voda u toku jakih kisa. To pisem jer sam rodena u toj ul.

nema potrebe
Guest
nema potrebe

Novi projekat sprema Bundoglav LKAVAC U VODI

Dzeko
Guest
Dzeko

Rekoh ja Lukavac na vodi

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Nevrijeme je prirodna i božja sila koja pokazuje da postoje prioriteti koji su neodložni ukoliko se zaista žele obezbijediti ljudska i materijalna dobra i,prvenstveno,zdravlje prirode i čovjeka.
Ukoliko i u politici ne postoji etika,onda je ona nepotrebna kozmetika.

Dzeko
Guest
Dzeko

Gospon Milenko, kako zdravlje ovih dana?
Mene su ozrenci malo nasekirali nepoznavanjem opce kulture,ali danas sam bolje.

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Danas sam mašala, slavljenički .Slavim s Crnom Gorom Dan nezavisnosti sa mojim stihom :”Slušaj Majsku,igraj oro,pjevaj himnu Crna Goro!” Pa Jusufova “Moja Bosna,Zemljica majkovanska…” Naviru emocije,bukte patriotizmi . Nadam se da će i moj Lukavac,moje mjesto rodjenja i velikog dijela punog života prebroditi i ovu poplavu koja će sa sobom odnijeti pobješnjeli velikosrpski kleronacionalizam koji prijeti svim ljudima koji ljube Bosnu prkosnu i majsku Crnu Goru. Valja nama i dalje ,doslijedno pisati o slobodi.Živjela sloboda!Pozdravlam te,Džeko !

maak
Guest
maak

Moj Milenko kada bi ovaj delic znao sta je prioritet dobro bi bilo nego samo mazanje ociju jeftinim populistickim sminkanjem Lukavca i MZ a pravi problemi o tome delic i njegovi tkz naucnici – uvlakaci nece ni da pricaju jer to nemaju ni ideje kako da rijese

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Dragi moj maak ,kada je u politici deficitarna etika , onda je ona providna kozmetika. To je očito.