Netačno je da je Rudnik uglja Kreka Tuzla postigao dogovor sa vlasnicima objekata. To je laž direktora Blekovića (FOTO)

2 3.803

Kako je u posljednje vrijeme mnogo bure podigao spor između PK Šikulje, u vezi sa ekspropisanjem privatnog zemljišta, u javnosti se pojavila informacija da je rješenje pronađeno i da Općina Lukavac uvod PK Šikulje u posjed. Tim povodom dobili smo saopštenje punomoćnika, advokata Nisada Omerovića, jedne od oštećenih porodica, a koje vam prenosimo u cjelosti bez dodatnih izmjena:

“Netačno je da je Rudnik uglja Kreka Tuzla postigao dogovor sa vlasnicima objekata u pogledu obeštećenja i to je laž koju je plasirao direktor Rudnika Kreka Tuzla. Tačno je da je sa jednim dijelom vlasnika postignut dogovor ali ne i sa licima iz ove pritužbe.

Naime, Rudniku PK Šikulje prije svega potrebna ie za nastavak radova parcela ovih vlasnika u povrsini od 4.700 m2 i tzv. Novalićevo rješenje o prinudnom preuzimanju nekretnina za potrebe Rudnika je doneseno upravo u ovom slučaju.

Medutim, bilo kakav dogovor je izostao, a Rudnik nije hjteo postupiti po sudskoj presudi u vezi predmetne parcele i isplatiti barem nesporan dio novca za tu parcelu. Nego je napisao žalbu i predmet će se kiseliti pred jalovim i neučinkovitim Kantonalnim sudom u naredne tri do četiri godine, a vlasnici parcele za to vrijeme neće imati priliku da se namire za štetu koju im je Rudnik pričinio.

Ponovno ostavljamo presudu općinskog suda u Lukavcu koju Rudnik Kreka Tuzla ne želi prihvatiti nego bez potrebnih razloga piše žalbe i odugovlači sa postupkom. U takvoj situaciji Rudnik sa nesposobnim direktorom Blekovićem neće ući u parcelu Spahića po cijenu da se svi zajedno sa punomoćnikom rasporede na parceli i na taj način vlastitim tijelima odbrane svoju imovinu.

Nemoguće je i Ustav BiH nije predvidio da ljudi budu nejednaki pred zakonom a upravo se to dešava u ovom slučaju zbog čega vlasnici imaju pravo na samopomoć.”

U prilogu, kako se između ostalog u tekstu i navodi, je presuda općinskog suda u Lukavcu:

2
Komentari

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
tosamjaKale Procopijus Recent comment authors
newest oldest most voted
Kale Procopijus
Guest
Kale Procopijus

pa nisu u kreki baš toliko ludi, onaj bivši policajac jednom naplatio kuću, napravio drugu i sad traži ponovo da naplati, dobit će ali malo sutra

tosamja
Guest
tosamja

Član 294 Prijevara (1) Ko s ciljem da sebi ili drugom pribavi protupravnu imovinsku korist dovede koga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da na štetu svoje ili tuđe imovine što učini ili ne učini, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine. (2) Ako šteta prelazi 30.000 KM, a učinitelj je postupao s ciljem pribavljanja imovinske koristi takve vrijednosti, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.(3) Ako je šteta male vrijednosti, a učinitelj je postupao s ciljem pribavljanja imovinske koristi takve vrijednosti, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci. (4) Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini samo s ciljem da drugog ošteti, a bez cilja da sebi ili drugom pribavi protupravnu imovinsku korist, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
Postavljam pitanje, šta radi naša policija i pravosuđe?!