Nehrudin Osmić: “Općina izgubila spor protiv JP RAD Lukavac! Iz “NAŠEG džepa” mora platiti 1263,60KM sudskih troškova”

6 6.977

U petak je u prostorijama JP RAD održana press konferencija na kojoj se novinarima obratio Nehrudin Osmić, direktor preduzeća.

Povod održavanja konferencije su presude Općinskog suda u Lukavcu kojima su poništene sve tužbe podnesene od strane Općine Lukavac.

– Želim da pozovem načelnika Općine Lukavac, Edina Delića da mi isplati 1263,60KM na ime troškova sudskih postupka kojim je Općina Lukavac zastupana po pravobranilaštvu, koje je sam Delić nazvao “krimobranilaštvo”, izgubila sve predmete protiv JP RAD Lukavac i mene kao direktora izabranog na mandatni period od četiri godine. Izjavio je u svom uvodnom obraćanju Osmić i dodao:

Pozivam Edina Delića da javno kaže građanima da je Općina Lukavac, zastupana po pravobranilaštvu, izgubila sve predmete zbog laži i ljage koju je načelnik Općine “bacao” na JP RAD bez ikakvih argumenata. Sve Odluke potpisane i donesene od strane načelnika ocijenjene su kao nezakonite i nevažne u odnosu na Odluke OV Lukavac koje je jedini zakonodavni organ na području općine.

U svom govoru Osmić se dotakao i teme novog direktora te istakao da bi rado prepustio svoje mjesto nekom drugom:

– Ja sam čovjek koji je u privredi proveo više od 35 godina i odstupio bi sa mjesta direktora da je načelnik Edin Delić u svom rješavanju ponudio častan, pošteno i čestito školovan kadar, a ne kadar koji je kupio svoju diplomu na buvljaku bijeljinske pijace.

Kompletan govor možete pogledati u video prilogu našeg portala:

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Balašević

Nehru za Načelnika.Nehro ima petlju nad petljom.
Pravo među rogove, a bog da ima se u šta -golema bunda.

Bosanac

E moj Nehro nisi ti nista bolji od Delica lafinasa kako ga mnogi zovu. Opstinski sud u Lukavcu donosi presude u korist JP RAD (ako je taj sud to donio, a ako nije izvinjavam se) bez obzira na dokaze i svjedoke. Znam to iz ličnog iskustva.Za ne izvršene usluge i bez dostavljenog računa oni tj. Sud u Lukavcu presudjuju da se moraju platiti računi koji nisu dostavljani.A kao obrazloženje navode da sam nekad koristio te usluge i da ih moram platiti i bez dostavljanih računa, iako sam ih odjavio pismeno po protokolu. Napominjem i to da sam šest puta dolazio u JP RAD da razgovaram sa direktorom ali niti jednom nije bio prisutan u preduzeću. Samo su me slali iz kancelarije u kancelariju i zanimljivo svi su mi govorili da ću to platiti, ako ne dobrovoljno onda putem suda.Znači unaprijed su znali ishod presude i bili sigurni.Moram priznati bili su u pravu ali, ima sudova i osim suda u Lukavcu. Ako treba ići ću do Strazbura.

Limun

Bravo Nehroooo

Sodakox

Polako, nema razlike izmedju njih dvojice, samo što dir. Nehro duže muze.

Delic Kukin sin

Cestitam Nehridine svaka ti Cast i ko cojku i ko direktoru! Sad ako Bogda ponovo cemo na referendum za smjenu Edina Delica jer nakon svega i nakon jebade i sa Junuzovicem nece vise imati podrsku Kukica koji GA je instalirao i ponovo na referendumu podrzao!!! Vidjecemo sad Ko ce imati petlju! Vidi narod pomalo koji je Lafinas destruktivac i neznalica! Fejsbuk manijak!

Soda

Ti mislis,moze referendum svakog mjeseca…..

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x