Naša stranka: Jednostavno je riješiti problem nedostatka dječijih igrališta u Lukavcu

12 1.891

Na email: redakcija@sodalive.ba dobili smo saopštenje za javnost Naše stranke OO Lukavac koje objavljujemo u nastavku bez korekcija:

Članovi Naše stranke Lukavac već nekoliko godina bore se da kroz inicijative zaštite preostale zelene površine u Lukavcu, kao i obnove postojeća dječija igrališta.

„Problem nedostatka opremljenih dječijih igrališta i uništavanja preostalih zelenih površina na opštini Lukavac je nešto na što upozoravamo godinama, ali vlasti se prave gluhe“, kaže Dino Osmanović, potpredsjednik OO Naša stranka Lukavac.

Opravdanost zahtjeva na kojima insistira Naša stranka Osmanović vidi i u projektu koji se realizirao lukavački Centar za kulturu:

„Nedavno je naš grad dobio moderno opremljeno dječije igralište na kojem svakodnevno možemo sresti veliki broj mališana. To je pokazatelj da Lukavcu, ali i drugim mjesnim zajednicama na području opštine, treba mnogo više sličnih projekata. Lukavac sa svojih 12.000 stanovnika došao je u situaciju da ima jedno moderno opemljeno dječije igralište, dok više ne postoji nijedan koliko-toliko opremljen sportski poligon“.

On smatra da više izgovora za nemar prema parkovima i igralištima nema s obzirom na općinska ulaganja u stvari koje nisu od prioritetnog značaja stanovništvu:

„Niko nas ne može uvjeriti da nema novca za ovakve projekte, kada Općina može izdvojiti 28.000KM za koncert Halida Bešlića u trajanju od 90 minuta, klizalište koje aktivno traje 15 dana, a izdvoji se oko 30.000KM, kao i za političke stranke za koje se izdvaja 35.000KM. Za taj novac, Lukavac bi u jednoj godini dobio četiri igrališta identična onom ispred Centra za kulturu koje je sa podlogom (7.000KM) koštalo 21.000KM. Preostalim novcem bi se mogla urediti postojeća igrališta. Već više od 20 godina slušamo priče, a ništa se nije uradilo za mlade kojih je sve manje u našem gradu i vjerujemo da je vrijeme da se to promijeni, a mogu, samo da hoće.“

U suprotnom, kaže Osmanović, i ovo jedno napravljeno igralište moglo bi biti brzo neupotrebljivo i treba rasterećenje.

12
Komentari

avatar
5 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Mujo BecirovicSoe.Naša stranka LukavactosamjaIstina Recent comment authors
newest oldest most voted
Soe.
Guest
Soe.

Sve je dobro receno, medjutim sinoc sam slucajno prolazio pored tog djecijeg igralista i mogao sam primjetiti i ogromne kolicine smeca.
Mislim da bi roditelji trebali uciti djecu sta je kanta za smece i cemu sluzi.

puračak
Guest
puračak

Potrebno je roditelje naučiti, djeca uglavnom ni nemaju smeća za bacanje kod sebe.

Zuka
Guest
Zuka

Prijic je za manje od godinu promijenio izgled Centra za kulturu. Rijesio dugogodisnji problem platoa, instalirao igraliste na pravo mjesto, uredio enterijer i sportske dvorane i centra za kulturu. Sve se moze kada se hoce, a ovaj mladi čovjek je to i pokazao i dokazao. Na idućim izborima glasam za Prijica za načelnika

Soe.
Guest
Soe.

Nije vljada da djece ima zamo u Lukavcu,
Zar nisu i druga djeca zasluzila da imaju sveti plato i sveto igraliste?

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Sjebo El Dumo jos se’set tisuca za licnu promociju.Za to ima,al’ za decu nejma.

Istina
Guest
Istina

Hoce li se nesposobna policija probuditi pa ukloniti grupu alkoholicara koji se opijaju dan i noc na klupi pored djecijeg igralista? Hoce li se opstinsko vijece probuditi i rijesiti problem pasa lutalica kod igralista?

tosamja
Guest
tosamja

Brate znaš li ti da se tu sakupljala alternativna omladina dugi niz godina prije no što si se ti uopće doselio u Lukavac? Pa ljudi moji, šta je ovo, SDP pravi goru džamahiriju nego što je to činio SDA!

Soe.
Guest
Soe.

Koja policija?

tosamja
Guest
tosamja

Jesam li ja jedini koji misli da tom dječijem igralištu nikako nije mjesto bilo pred Domom Kulture baš kao ni onom Islamskom centru?! Razumijem ja roditelje da žele pit kafu u BBCC dok se djeca igraju, al’ valjda smisao Doma kulture nije da se djeca igraju već za to služi Obdanište i drugi poligoni koji se uređuju između stambenih blokova. Još samo da postave koju tezgu pa da nam i pijaca dođe pred dom kulture…

Naša stranka Lukavac
Guest
Naša stranka Lukavac

Apsolutno se slažemo sa Vašom konstatacijom, jer dječijem igralištu svakako nije mjesto ispred Doma kulture ili barem na mjestu na kojem se trenutno nalazi. Očigledno je da struku niko ne kontaktira za mišljenje i savjet. Što se tiče Islamskog centra, mjesto mu je svakako bilo u blizini Katoličke crkve, kako bi imali vjerski centar na jednom mjestu, kao što je bilo i planirano.

Soe.
Guest
Soe.

Islamski centar je originalno trebao biti tamo gdje i samo originalno ime govori u Puracicu.
Medjutim otimacina se desava od rata na ovamo uz pomoc purackih izdajnika ovaj centar je tu gdje jeste.

Mujo Becirovic
Guest
Mujo Becirovic

Imas pravo drug sto je taj centar u Lukavcu kad je I Puracic I sve druge MZ sastavni dio Lukavca. Nego napravit ce ko kakav poslovni centar tu pa de da mi to zauzmeno uz pomoc Dzevde bivseg nacelnika je to I realizovano.Da se razumijemo nisam nikad bio protiv gradnje tih vjerskih objekata svih konfesija samo ako ima ko to da koristi I da ne zjape prazni I nedovrseni kao ovaj Lukavacki. Kad se nesto radi nazohor to nema ni nafake sto se I vidi iz prilozenog.