Belamionix

Načelnik Edin Delić pozitivan na korona virus

22 6.686

Načelnik Općine Lukavac Edin Delić pozitivan je na korona virus, objavili su pojedini portali. Kako je navedeno, Delić je prije nekoliko dana osjetio simptome, a tek danas je testiran, nakon čega je saznao da je pozitivan na Covid 19.

Zabrinjavajuća je činjenica da je Delić bio čest gost na nedavno završenom sajmu List i manifestacijama povodom Dana općine u Lukavcu, gdje se sa mnogim posjetiocima fotografisao i bez zaštitne maske, što se može vidjeti na Facebook stranici.

Prema našim saznanjima, danas je potvrđeno da je blizak saradnik načelnika Delića pozitivan na korona virus, čija supruga je također uposlenica Općine Lukavac.

Nakon svih ovih saznanja, zgrada Općine danas u 11 sati je zatvorena i izvršena je dezinfekcija.

2 6 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
22 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dzeko

Edine, ako sta zatreba tu sam. Da ti donesem,skuham…Slobodno zovi. Nemoj se ustrucavati.

Respirator

Samo bi mi bilo zao da nedaj boze sta bude ili da prenese virus djeci s kojom se slikavao.

Fanta

Niko u toj opstini nije normalan. Da su normalni ne bi organizovali bezvrijedne sajmove i skupove za djecu. A o izboru za Miss da ne spominjem.

Tritrire

A sutra spektakl, kada pocne kukljavina uvlakaca!!!

Began

Blizak saradnik je Elsajed Fatušić-Sajo.

Dzeko

Metnu mu Latif

Dzeko

Ovaj crni se drogira

Milenko Blagojevic

Posljedice autoritarnog populizma su nesagledive po društvo i pojedinca,pa čak i onoga koji ga forsira i sprovodi. Sad je i sam njegov “arhitekta i i izvođač radova platio cijenu fokusiranja svojega lika po svaku cijenu. Desilo se ono što je i bilo logično. Zlouporaba i ovog opasnog virusa u lične svrhe je ugrozila lično zdravlje Mister “No.1” i formirala cluster. Veoma vjerojatno je da je inficiran veći broj saradnika ,a možda i nekoga od članova porodice. Ipak,ostavimo se sada kritike .Riječ je o ozbiljnom problemu sa više nepoznanica koji se mora promptno riješiti. Na potezu je lično žrtva,određeni organi i struka da se uradi najbolje moguće. Želio bih da se svi pogođeni,posebno gospodin načelnik i svi iz njegovog okruženja izvuku zdravi iz ove veoma opasne situacije. I da se ozbiljno razmisli i izvuku konsekvence. Igra je gotova,na redu je ozbiljan pristup činjenicama…

Watsup Lafinas

Prva pozitivna stvar od Lafinasa od kad je došao u Općinu…nadam se da će dobit ćevape sad od one Sandre zvane “desetka u po somyna” s puno luka…da nam se malo popravi debeljko slabasan je nešto….

Sinister 33

Brz oporavak.Ne daj se legendo.

blinker

Zao mi virusa,sad ce da nastrada virus od njega.

maak

Vidi onoga iz Bikodza sa cvikama uvlakaca samo nije na koljena pao vozdu

crni

Najveći licemjer je Dino, važno je da su uklonili nelegalnu deponiju, do sada najveći uspjeh njegove stranke.Ma bravo!!!!!!!!!!

Dino Osmanović

Smijem li pitati zbog čega licemjer? I kakve veze ima ovaj komentar sa člankom? Licemjerno je što smo u ime građana zatražili da se ukloni deponija? Kada stranka nije parlamentarna, sveki uspjeh je bitan i veliki. Možete li samo zamisliti kakve će inicijative i projekti biti kada od novembra budemo parlemantarni?

Imamo stranke koje su u vlasti više od 30 godina, koje su parlamentarne u vijeću i šta su do danas napravile? A sa druge strane, imamo progresivnu i građansku stranku koja, iako nije parlamentarna, GODINAMA piše inicijative, predlaže rješenja i traži inspekcijske nadzore i šta sve ne. Šta je tu licemjerno?

Sve najbolje!

crni

Licemjer si zbog toga što sve pziitvne radnje Mister-a No1, kako naziva tvoja podrška iz Wien-e, stavljaš u drugi plan ili ne objaviš počevši od obrezivanja platana itd, a sada kad je čovjek fasovo covid-19 za tvoj portal je breaking news.Treba malo čitati između redova, a to licemjeri dobro rade.

Dino Osmanović

Gospodine, U pitanju je načelnik Općine i svakako da građani trebaju znati da je pozitivan na korona virus. Čak je i njegova stranka to objavila. Ja mu kao i svim drugim sugrađanima, želim da se što prije oporavi i da nakon toga promisli da li je bila pametno organizovati niz manifestacija, kršiti naredbe i tako dovoditi u opasnost sve nas. Sa druge strane, iz NAŠEG džepa se plaća uposlenik Općine koji je zadužen za informisanje javnosti. Taj uposlenik nikada nije poslao niti jednu informaciju koju bi trebalo objaviti javnosti, a ponavljam, prima platu jer mu je to posao. Mi nismo PR načelnika kao neki mediji, nikada nismo bili ni za vrijeme Mujkića, nećemo ni za Delića. Ko je rekao da je orezivanje platana pozitivna radnja? Vi? Šta smo dobili od tog posla, osim što smo izgubili 60.000KM+ što su dva dobra dječija igrališta npr. Kada ste spomenuli platane, zašto posao oko platana nikada nije završen? Zašto nisu orezani platani ispred hotela i kafića kod Lukavčanke? Zašto niko nikada nije pokrenuo pitanje parka ispred Opštine koji nas je koštao 900.000+ KM? Drugi je načelnik, sada je lako. Razmišljajte svojom, a ne tuđom glavom, pa ćete vidjeti ko je licemjer. Sve ovo… Read more »

Milenko Blagojevic

Snaga argumenata,staloženi i precizni odgovori na primitine provokacije su najdjelotvornije sredstvo koji razobličavaju svu bijedu autokratskog populizma i naivnost sljedbenika.

Milenko Blagojevic

“Iz NAŠEG džepa se plaća uposlenik Općine koji je zadužen za informisanje javnosti. Taj uposlenik nikada nije poslao niti jednu informaciju koju bi trebalo objaviti javnosti, a ponavljam, prima platu jer mu je to posao. “
Ma nije taj uposlenik jedini .Problem je što se od ega načelnika ,koji je sve preuzeo u svoje ruke ,niko drugi i ne vidi da radi i egzistira.Na djelu je “One Man Band” ili “Orkestar od jednog čovjeka”. Takav način rada se ničim ne može odbraniti i objasniti.

brko

Jel se kaže “orezivanje platana” ili “obrezivanje kita(na)”?!
Čudno nešto majku s tim Načelnikom, s njim stvarno ne znaš ni kad o čemu se tu zapravo radi…što bi narod rekao: “e do qurtza”…

Milenko Blagojevic

Da je Dino licemjer, dvoličan , hipokrizičan ne bi objavio ovu primitivnu uvredu. Upravo takav je Onaj čiji si ti podanik. On je Taj Tvoj LICEMJER.Sada izvuci i zaključak o samome sebi…

maak

Ja licno zelim svakom gradjaninu brz oporavak Milenko a isto i delicu protiv koga sam 100% a sad vidite uvlakaci od sd kako ste pluvali po Novalicu kada je bio bolestan i sad kako se druge stranke normalno i bez uvreda ponasaju prema vasem sd lideru delicu

Milenko Blagojevic

Tako je,maak. Dijelim s tobom najiskrenije želje za potpunim i brzim oporavkom gospodina Delića,kao i svih oboljelih od ovog opakog virusa. Nase kritike se ne odnose na čovjeka kao jedinku,nego na način , sadrzaj politike i metoda koje sprovodi. Svi će mnogo brže ozdraviti nego uvlake . To je opaka bolest za koju nema lijeka.

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x