Načelnik Delić odgovorio Murki Bajrić: “Najveći sam cigan među načelnicima i time se ponosim” (VIDEO)

23 15.765

Nakon što je izvjesna Murka Bajrić, koja sebe naziva pijačarkom, na društvenoj mreži Facebook objavila video poruku kojom poziva sve rome da dođu u ponedjeljak ispred Opštine Lukavac i protestuju jer im je zabranjeno prodavati na sedmičnoj pijaci, reagovao je i načelnik Edin Delić.

Bajrićki je kako saznajemo u ponedjeljak bilo zabranjeno poslovati na sedmičnoj pijaci jer nije željela platititi mjesečnu zakupninu, kao ostali zakupci.

Poruku Murke Hodžić pogledalo je više od 43.000 ljudi:

Delić vjerovatno iz straha od protesta, ipak je popustio i u petak pozvao Murku Bajrić i zatražio da se pismenim putem izjasni šta želi, što je ona potvrdila na svom Facebook profilu:

Murka Bajrić i njen suprug Osman poznati su načelniku jer su dugo podržavali Delića što je vidljivo na njegovim Facebook objavama, a često su se mogli vidjeti u njegovom društvu, posebno prilikom osnivanja nove stranke.

U svom prepoznatljivom stilu, Delić je putem režimske televizije Lukavac odgovorio Murki Bajrić.

On je između ostaloga izjavio da je ona aktivistica SDP-a, prozvao je da vozi moderno auto i izjavio da je on “najveći cigan među načelnicima i da se time ponosi”.

Kako će se završiti sapunica Edin Delić – Murka Bajrić i da li će romi biti oslobođeni plaćanja zakupnina na sedmičnoj pijacu (za razliku od drugih zakupaca), ostaje da se vidi.

Izjavu načelnika Delića možete pogledati u nastavku:

23
Komentari

avatar
21 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
Heavy Truck DriverMiriMilenko BlagojevicSDA=SBIH=PORAZ2018Hasan Recent comment authors
newest oldest most voted
Dim za vjesanje
Guest
Dim za vjesanje

Joj Ciganluka od Opštine majko mila šta je ovo :
U opštini Delić i Mina …
U OV Suljic , Frljanovic, …
Oko opštine ova Murka pijacarka …
Jel ovo Kusturica snima neki film ?!

Dzeko
Guest
Dzeko

Draga Murka dobre ti ekstenzije. Vidi se da drzis do sebe. Ides li na zumbu? Gdje radis nokte? Top si zeno. Poslacu ti zahtjev za prijateljstvo. Pusa.

Dzeko
Guest
Dzeko

Onemogucena mogucnost???????

Damir
Guest
Damir

Nacelnik jedno prica drugo govori hahahaha. Svakom ista prava plati pa se klati.

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

I trece radi…

Lukavčanin
Guest
Lukavčanin

Kakav nekarakter pa samo objave koje postavlja o ljudima koji umiru bilo ih je nekoliko u zadnje vrijeme koje je za života u crno zavio a sada glumi ožalošćenog prijatelja i porodicama izjavljuje saučešće.Kad pomisliš da ovaj nemože niže on počne skupljati pojene na mrtvima žali po fejsbuku, roni krokodilske suze i staje u red da prima saučešće fuj.Nije ga bilo stid to uraditi ni za čovjeka kojeg je nazivao čovjekom za prljave poslove, slao mu krivične prijave ili kolegi kojem je zagorčavao život.Užas

Halo majmune
Guest
Halo majmune

Čuj Lafinasa sad , ne odgovara mu da ga Romi zovu u 06:15?
Pa kad mi Romi možemo da zovemo načelnice?
a gdje je priča da će svake sedmice biti organizovana ” kafa sa građanima”?!
Koji si ti gurbet Deliću nevidjeni promijenio si 6 stranaka , a sad bi da budeš Najveći Rom?!
Ne znaš ti šta si…kad hodas po Ozrenu onda si Najveći ozrenac, odeš u Bihać onda si najveći Krajišnik , odeš u Bistarac jedes krmetinu na Božiću pa si bezbeli najveći Krmojed od načelnika…itd itd sve dok evo Hvala Bogu i ovi što su hodali do juče za tobom i pisali ti hvalospjeve ne shvate da si samo obični Najveći Prevarant!!!

Lafinaš Romboid
Guest
Lafinaš Romboid

Deliću, kad se otvara onaj Vašer na Malinjaku , što si neki dan u vezi toga napisao pismo na tečnom engleskom?
Bolje da si na romskom, odnosno matrenjem jeziku se obratio onim investitorima i oni na onim slikama malo vuku na ove romale ćavale jer bolje bi te razumili možda, a nebi se onako ni ispatio sa onim komplikovanim engleskim, jer ipak je to za tebe Špansko selo!

Zlatan
Guest
Zlatan

Jest ovaj covjek zaposljavo rome iz lukavca ali neposmene al one pismene je ostavio da rade po tim parkovima ako se vec zalaze nek skloni te rome u firme ili preduzeca nek im rijesi existenciji

Sodar
Guest
Sodar

Nisu svi cigani isti.
Ima nas cigana razlicitih.
Cigani, cigani i cigani.
A Delic bi da bude Penga u Lukavcu. E neces.
Jos 10 mjeseci i cao cigo.

Suljo Preletačević
Guest
Suljo Preletačević

Ima li nesto na ovoj opstini da se ovaj ne pita!? U sve se vođa miješa, sve zna, pa i ciganska posla…kao da nemamo ustanovu koja se zove Opstina i za cije plate sluzbenika dajemo milion KM jer je ovaj zaposlio 30+ dupelizaca, medju kojima je i taj neki rom…

Lafinas je gotov
Guest
Lafinas je gotov

Deliću, dabulece da …

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Zbog ponasanja nacelnik smijenio porodicu Bajric…

Miri
Guest
Miri

Krivo mu sto vrijedna zena vozi dobra kola.
Pa nisi joj ti kupio jado jadni.

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Nacelnik je veoma jasno i glasno porucio da su gospoda Bajrici aktivisti SDP-e, znaci suparnicke stranke.Sada mora da placa izborna obecanja te ga “ku-ku ku-ku “koalicija zove sabajle.Cinjenica je da se Romi cesto sami stigmatiziraju.Ne moze se traziti izuzetak od zakona.I Romi moraju imati sva prava,ali i obaveze-placanje poreza i postivanja SVIH drzavnih zakona. Ne smije biti izuzetaka.Ili ima drzave ili nema.Ukoliko je neko ugrozen,na bilo koji nacin,onda se u okvirima drzave mora traziti i naci rjesenje.
Sve drugo su interesni i politicki marifetluci koji nIkome dugorocno nece donijeti salameta,niti pojedincu -niti drzavi.
Oni,koji se pozivaju na ugrozenost be obzira na nacionalni i drustveni status,od gotovog prave veresiju koja ce im se obijati od glavu i jos vise generirati postojece probleme i pogorsavati realno stanje.

Crkvenko
Guest
Crkvenko

Hamo kar Edine…

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Svako svoj pazar tvrdi i svoga konja fali. a tudjem u zube gleda.Biva ,”ciganaska posla” su postala svakodnevnica politike Ovog i Anam Onog…

SDA=SBIH=PORAZ2018
Guest
SDA=SBIH=PORAZ2018

Čim si u kolaiciji s Ciganima i ti si Cigan,ne misli se na Rome

Heavy Truck Driver
Guest
Heavy Truck Driver

Nacelnik je kralj kraljeva
Podrska nacelniku

Hasan
Guest
Hasan

E jest vam nacelnik trn u oku,nemate pametnija posla.Zasto ne objavite neke pozitivne stvari koje je pokrenula opcina i koje svaki normalan stanovnik vidi.Isto neke tracare.Pa ima li neko bolji od tih vasih seljobera neskolovanih da ga zamjeni?

Sa Lafinašom je sve moguće
Guest
Sa Lafinašom je sve moguće

Kakav trn ba “Asane”? Pa taj Lafinaš je prije samo pola pola godine lafinao kako će onim Jusićima što grade kuću kod “Vile ” da bla bla bla zakon ..bla bla inspekcije bla bla …i gdje je sad taj tvoj Ptojekt mager od načelnika – “trn u oku”?1 Pa taj je trn u guzicu sam sebi ..laprda po čitav dan niko ga ništa i ne pita on laprda …pa onda mora da liže što je izlaprdao..Jel tako bilo za prevoz sa “junuzovićem”?! Jel morao da se javno izvinjava nakon samo dva dana kako je Junuzović Kopex naaajboolja firma u galaxiji i šire bla bla bla i to dva dana nakon što je pisao da je Junuzović ovakav i onakav? Pa naguzio ga jarane ko god je htio, zar ne vidiš da ni rodjena žena više ne hoda za njim da se slika i sluša gluposti koje valja taj umišljeni skorejević?! Pa jel prijetio PK Šikuljama kako će ih zatvoriti, slao im inspekcije itd itd i oko onih ljudi sa kućama na kopu pravio medijsku hajku na rudare i opet bla bla bla i na kraju samo njemu svojstven prijedlogza rješenje problema: “de da skupimo svi po marku , građani, opština… Read more »

Hasan
Guest
Hasan

Sa Lafinašom je sve moguće……….. eto jest Ronaldo i Messi uradili za svoje vladavine svasta.

Sandra
Guest
Sandra

Hehe.Bravo školska ,Nurka.Svi koji rade na pijaci su uz tebe.To nam je jedini način da zaradimo ili ćemo ići krasti.