Muslim Aid i Općina Lukavac donirali 20 plastenika

1 891

U sklopu projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima na području općine Lukavac“ i na osnovu Sporazuma zaključenog između Općine Lukavac i Humanitarne organizacije Muslim Aid osigurana su donatorska sredstva (od strane Muslim Aid-a u iznosu od 40 %, od Općine Lukavac u iznosu od 40 % i vlastitog učešća korisnika u iznosu od 20 %).

Plastenici od 100 m² sa dodatnom opremom dodijeljeni su za 20 korisnika odabranih na osnovu utvrđenih kriterija Javnog poziva.

Juče i danas u prostorijama Općine Lukavac održana je edukacija kojoj su bili dužni prisustvovati svi kandidati koji su ostvarili pravo na dodjelu plastenika, nakon čega su potpisani ugovori.

Danas je potpisan tripartitni ugovor između Općine Lukavac, organizacije Muslim Aid i krajnjih korisnika, odnosno 20 građana sa područja općine Lukavac. Ovo je već drugi projekat plasteničke proizvodnje koji je organizacija Muslim Aid zajedno sa svojim donatorima, partnerima i Općinom Lukavac kao partnerom, sa kojim je projekat implementiran na području općine Lukavac. U prethodne tri godine zajedno smo implementirali tri projekta i ono što nas dodatno ohrabruje je što je odaziv na sva tri projekta bio stvarno fantastičan. Jučer i danas su građani imali praktična i specijalistička predavanja iz oblasti plasteničke proizvodnje ali i sva propratna predavanja koja se tiču toga. Muslim Aid praktikuje da prilikom dodjele plastenika u svim gradovima organizuje određenu teorijsku obuku, a praktično korisnike pratimo kroz naredni period monitoringa i evaluacije od dvije godine, izjavio je Admir Hodžić, edukator agronom i predstavnik organizacije Muslim Aid Sarajevo.

Leave a Reply

1 komentar za članak "Muslim Aid i Općina Lukavac donirali 20 plastenika"

avatar
najnoviji najstariji popularni
borac armije BiH
Gost
borac armije BiH

Ovaj projekat je uspješno prošao Sejo-SEP iz Gnojnice “demobilisani borac”, koji se sad uspješno bavi proizvodnjom trača koji plasira na području MZ.Gnojnica i šire.Za ovaj rad je dobio pohvale lično načelnika Delića uz obećanje ukoliko to bude radio uspješno bit će nagrađen sa još jednim plastenikom od načelnika lično kako bi mogao prehraniti svoju višečlanu porodicu koja je nezaposlena.