Ministar Hadžiefendić postavio rok za imenovanje uprave Doma zdravlja Lukavac

5 2.696

Još uvijek aktuelni ministar zdravstva u Vladi TK, Bahrudin Hadžiefendić načelniku Općine Lukavac, predsjedavajućem Općinskog vijeća Lukavac, zamjenici direktora JZU Dom zdravlja Lukavac i direktoru Zavoda zdravstvenog osiguranja TK uputio je dopis u kojem se traži provedba zaključaka sa sastanka održanog 30.11.2018. godine.

Ovim dopisom Hadžiefendić traži da se odmah poduzmu aktivnosti na rješavanju imenovanja UO i direktora JZU Dom zdravlja Lukavac. Navodi i da, ukoliko se navedeni problem ne riješi, ova zdravstvena ustanova neće moći nastaviti svoje poslovanje, neće moći pružati zdravstvenu zaštitu osiguranim licima sa područja općine Lukavac, neće moći provoditi zakonske procedure i obaveze, te će ZZO TK biti prinuđen da sklopi ugovor sa drugom zdravstvenom ustanovom.

Da ispune zahtjeve postavljen je rok do 10. decembra.

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Rudarsko dijete

Postavite dr Sakica za direktora nek i Vas izguzi ko one u Gracanici hahahhahaha plakat cete Vi jos malo za onim Tarikom kakve ste konje sad nabavili da Vas handre Lukavcani! dr Delic i ekipa naucnici ko dr Karajlic ni za nadrealista nisu…

realan

Hoce li to Delic sad morati potpisati odluku Vijeca? Ili ce istrajati pa kad Lukavcani moradnu ici u Gracanicu na lijecenje, okrivit ce nekog jer je eto protuzakonito imenovao nekog!? Kakva je to ubleha. Egoista nevidjenih razmjera i huskas bez ijednog konkrenotg poteza i djela.

mara

Koliko ima bolesnika u Domu zdravlja Lukavac od kada je Delića počeo da upravlja s njim i od kada ga je izabrao Kuko i domaći izdajnici netrebaju im pacijenti iz vana.Od kada je ovaj Lafinaš došao prijeti nam zatvaranje GIKILA, DOMA ZDRAVLJA KOMUNALNOG itd.Vidite koliko je čovjek sposoban, a od onog što nam je obećao ni traga nema (čist zra,pitka voda uklanjanje pasa lutalica,čisto jezero Modrac ijoš mnogo toga). Neka nam je Bog na pomoći.

ZaBiHVam

Nije ovo zdravo da Bog kaže…

ZaBiHVam

Dom zdravlja treba zatvorit – bolje sprijecit , nego lijecit!

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x