Lukavčanki Azri Jašarević potrebno 7.200 eura za operaciju u Austriji

5 2.488

Lukavčanka Azra Jašarević koja je prije 20 mjeseci, uz pomoć humanih sugrađana, pobijedila tumor na ruci, ponovo treba pomoć dobrih i humanih ljudi.

Azra je nakon operacije edovno obavljala kontrolne preglede i nažalost, u augustu ove godine utvrđeno je da se tumor vratio i da je neophodno odstraniti ga. Nakon konsultacija sa doktorima sa UKC Tuzla i dr. Markom Bergovcem, konstatovano je da se isto odstrani na LKH Univ.Klinikum Graz.

Za novi operativni zahvat i novu fazu liječenja u Austriji će trebati 7.200 eura, koje Azrina porodica nije sama u mogućnosti obezbjediti.

Azri možete pomoći uplatama:

Uplate u KM

3386 – 1025 – 3184 – 6237 (Unicredit banka)

Devizni račun

UniCredit bank dd Mostar
Kardinala Stepinca bb, 88000 Mostar
BiH
SWIFT: UNCRBA 22
BA39 3386 1028 2878 0018
Acc: 45117482101

Historija liječenja

U oktobru 2015.godine,Azri je dijagnosticiran gigantocellularni tumor (tumor dugih kostiju), te su u oktobru i novembru iste godine izvršene dvije operacije na UKC Tuzla.

Ubrzo nakon toga,tačnije u februaru 2016.godine,tumor se vratio i agresivno počeo širiti , napadati kost,te ugrožavati funkciju ruke.

Azra se u međuvremenu konsultovala sa dr. Markom Bergovcem sa LKH Univ.Klinikum Graz, te je ustanovljeno da se operacija što prije mora obaviti u Grazu,obzirom da na UKC Tuzla nisu imali rješenja.

U martu 2016. godine pokrenuta je alcija za prikupljanje novca za Azrinu operaciju u Grazu,koja je uz vašu pomoć završena nakon svega pet dana,a potrebno je bilo 30 000 eura.

23.11.2016. obavljena je i operacija u Grazu,nakon višemjesečne terapije. Tumor je odstranjen,kao i dio kosti ruke, te joj je ugrađen implatant.

5
Komentari

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
IdaDzekoSodakoxLejlaTacka Recent comment authors
newest oldest most voted
Lejla
Guest
Lejla

Ne sudi po tome. Mozda zena nema sta da proda. Prvo razmisli o tome da i njoj nije drago sto se skuplja, i ona bi voljela da ne trazi. Da joj dragi Bog pomogne da sto brze ozdravi.

Ida
Guest
Ida

Posto, pošto…takvim kao ti sto od tudje nevolje zive. Ako nemas nista pametno reci onda barem suti. Dusu djavolu bi prodali samo da se spasi. Najteže je tranziti, nevolja natjera…

Tacka
Guest
Tacka

Iskreno prije se proda šta zemlja posto-poto a danas odmah da se skuplja… Ne do bog nikome al ovo prevrsava svaku mjeru

Sodakox
Guest
Sodakox

Magarac jedan, ne dao bog nikom, znaš šta znači pomoć?

Dzeko
Guest
Dzeko

Iskreno nadam se da cemo i tebi skupljati za koju mozdanu vijugu koja ti fali.