Lukavčanin dobio priliku usavršavanja na Harvardu!

4 5.312

Lukavčanin Nermin Đuzić svoje školovanje će usavršavati putem kursa na prestižnom Univerzitetu Harvard, gdje je dobio stipendiju u iznosu od 3.000 USD.

Fondacija “BH Futures” u partnerstvu s profesorima sa Univerziteta Harvard, Grada Zagreba i Europskog vijeća mladih Republike Hrvatske, je odlučila ojačati međunarodnu saradnju i finansirati sudjelovanje na predmetima Fakulteta Harvard u području tehnoloških inovacija i znanja kroz online kurseve.

Među 18 studenata koji su odabrani za stipendije našao se i Lukavčanin Nermin Đuzić koji će 5 radnih sedmica pohađati kurs: “Korištenje Phytona za istraživanje”.

Studenti će nakon završenog Harvard kursa steći značajna tehnološka i akademska znanja potrebna za njihov daljnji razvoj, nakon čega će imati priliku podijeliti svoja znanja i biti inspiracija i podrška svim mladima Bosne i Hercegovine.

Leave a Reply

4 komentara za članak "Lukavčanin dobio priliku usavršavanja na Harvardu!"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Mufid
Gost
Mufid

Eto, kad je nešto pozitivno niko neće da komentariše.
Samo nek je pljuvati, ujedati i inatiti se.
Čestitam Đuziću.
Neka je sa srećom.

Sodakox
Gost
Sodakox

Svaka čast legendo

Sanjin Adam
Gost
Sanjin Adam

Bolje da je ostao i radio za 400 km mjesečno😂

Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

Bolje bi bilo da je Nermin dobio direktnu pozivnicu za Harvard,ali i online- kursevi sa takvim “pedigreom”
vrijede vise nego mnoge diplome koje se prodaju na vagu po mnogim nazovi-univerzitetima i privatnim biroima za stancovanje plagijata i falsifikata. Sretno,maestro…