Lukavčani u ovom trenutku vide šta dišu (FOTO)

7 1.081

Velika koncentracija zagađujućih materija u zraku u sudjelovanju s prisutnom maglom je forimirala smog. Fotografije koje su putem Viber broja 062 388 488 poslali naši čitatelji su nastale oko 12 sati, tvrde da su auta na parkingu prekrivena prašinom u periodu od sat vremena.

U 12 sati u Lukavcu je izmjereno 350µg/m³ suspendovanih čestica PM2.5 u zraku što nije relevantno jer se kvalitet vazduha mjeri na samo jednoj lokaciji u gradu.

Hvala našim čitateljima na ustupljenim fotografijama.

Leave a Reply

7 komentara za članak "Lukavčani u ovom trenutku vide šta dišu (FOTO)"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Student
Gost
Student

Cementara…
Prelijepo, odma po dzepu ih udarit i da namire stetu novcano stanovnicima Lukavca.
Kratko jasno

SDP Insider
Gost
SDP Insider

Šta nam se ovo lafinaš ušutio po pitanju zagađenja zraka, vidi prašine ko da je u blizni vulkan eruptirao a on ništa, izgleda da nema dovoljno dobra lokacija za kakvu sliku pa da se ista stavi na facebook da se mamlazi dive i plješću svom vođi.

Fujo
Gost
Fujo

Bravo EDOO!!!!!!

koment
Gost
koment

Ako vam smeta gradska prasina, hajte onda svako na svoje……

Kung Fu Ce
Gost
Kung Fu Ce

Novi načelnik šuti tek mjesec dana o zagadjenju dok je vaš favorit šutio 12 godina pa vam nije smetalo. Trebalo je vjerovatno da dodje neko sa čarobnim štapićem pa da riješi sve nagomilane probleme u Lukavcu u zadnjih dvadesetak godina za jedan dan.Čak da je i to moguće ne bi mnogima odgovaralo jer su zaslijepljeni ideologijom i apstrakcijama i nikakva pragma a ni empirija ih ne zanima.

SDP Insider
Gost
SDP Insider

Ne može se šutjeti na onoliku količinu prašine i evo sad na ovo da je Sapna zagadenija od Lukavca. Vama je izgleda lanjski snijeg mnogo interesantna pojava, ako je Dzevdo šutio a glasali ste za promjene ovaj lafinas se treba oglasiti. Oprostite mi zaboravio sam pa on nema savjetnika za prašinu zato i ćuti, treba nekog komunca dovesti iz Čačka taj bi bio najbolji.

Kauboj
Gost
Kauboj

Ljudi moji ja bi Indijanca doveo da vodi ovu drzavu ili kanton ili grad ako voli to sto radi.Nema vise vodja kao prije koji su radili za svoju zemlju i svoj narod.Imali su i oni auta i neko bogastvo ali su gledali da bude narodu koliko toliko bolje.A ne znam da li su imali fakultete kao ovi sad.Ali su imali znanje i volju.Pa istorija je pokazala ko su bili najveci predsjednici i vojskovodje a nisu imali neku skolu.Aleksandar Makedonski je poharao pola nekadasnje Evrope a imao 19 godina.Ovo sve pisem zbog nasih politicara koji imaju neke fakultete a ne mogu voditi grad od 30-40000 stanovnika.Gledajte Sojica i to je to u orginalu po pitanju nase politike.