Lukavčani šetnjom i otvaranjem ulice obilježili 25. godina od genocida u Srebrenici

3 1.785

Danas je u Lukavcu u organizaciji Vijeća mladih Općine Lukavac i Crvenog krsta/križa Lukavac, povodom 11. jula – Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, upriličena počasna šetnja – mimohod i zvanično otvorenje ulice Žrtava genocida u Srebrenici.

Građani su se okupili u 17:00 sati ispred Općine Lukavac, nakon čega je održana počasna šetnja. Nakon nešto više od sat vremena šetnje, upriličeno je svečano otvaranje ulice Žrtava genocida u Srebrenici.

Podsjećamo da se ulica Žrtava genocida u Srebrenici nalazi u blizini Doma kulture u Lukavcu, od raskrsnice iz Titove prema ulici Redžepa ef. Muminhodžića (bivša ulica Albina Herljevića).

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Milenko Blagojevic

“Zaborav, kako to zloslutno zvuči! Zlo zaborava kruži nad svima. Nad oplakanom žrtvom; nad njinim najbližnjima; nad neosuđenim ideolozima i dželatima; nad pospanom pravdom … nad svima nama. Vrijeme je da se prekine šutnja. Vrijeme je da se o pravdi zbori. Vrijeme je da se ne šuti. Jer, šutnja i zaborav, nikada nisu porodili katarzu kod počinilaca zala koja oproštaj od žrtava može da donese. Zaborav nije prava istina ni dobra, ni zla.”(11.jul 2015.M.Blagojević “Nemušti govor šutnje”)
Samopoštovanje sebe,nacije i države je direktno vezano sa poštovanjem žrtava genocida počinjenog nad Bošnjacima od strane velikosrpske soldateske.Neka ime ove ulice opominje i žrtve i zločince.

Dzeko

Da li je nacelnik bio prisutan?

Dzeko

Nakon 25 godina neko se sjetio da nazove 20ak metara jedne ulice po zrtvama genocida u Srebrenici.
Ne znam zasto je ova najljepsa ulica isprepletana raznim nazivima? Albin Herljevic je bio borac za slobodu. Kome je smetao? Po meni Kasim Muminhodzic je vise zasluzio ulicu od rahmetli babe.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x