Lukavačke frizerke svoje umijeće pokazale na takmičenju u Tuzli

0 1.905

U Tuzli je održano Otvoreno državno prvenstvo Saveza frizera Bosne i Hercegovine. Riječ je o najznačajnijoj frizerskoj manifestaciji koja je i ovoga puta okupila više od 100 učenika i vrhunskih  frizera iz naše zemlje, Srbije i Crne Gore. Organizatori manifestacije su Savez frizera BiH i Klub frizera i kozmetičara Tuzla.

Maida, Naida i Hajrija iz Lukavca su jedne od 100 prijavljenih takmičarki na Otvorenom državnom prvenstvu Saveza frizera BiH. Maida i Naida su osvojile 4. i 5. mjesto, dok je zahvalnica Saveza frizera BiH zasluženo pripala Hajriji Kurtić iz Lukavca.

Urednost, spretnost, inovativnost, brzina, neke su od osnova koje su takmičari i u kategorijama progresiv, školski berber kat, gala frizura trebali postići.

Učesnici Otvorenog državnog prvenstva frizera BiH u Tuzli imali su priliku čuti savjete i jednog od članova Borda direktora Svjetske frizerske organizacije Zorana Vukčevića iz Crne Gore . Takmičenju su se odazvali i predstavnici Srbije koji su tu prevashodno zbog druženja i učenja.

Na Otvorenom državnom prvenstvu Saveza frizera Bosne i Hercegovine u Tuzli prezentovani su mašta, kreativnost, spoj mladosti i iskustva. Sve to rezultiralo je neuobičajenim frizurama od kojih su neke izmamile i uzdahe.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar