Lukavac: Ulični prodavači se vraćaju u prostor gradske pijace

1 1.136

2016. godine Općina Lukavac je izdala rješenje da se uklone svi improvizovani štandovi u ulici Kulina bana u blizini gradske pijace. Ipak, nedugo nakon toga, štandovi su vraćeni, ali izgleda da je tome došao kraj.

Zbog problema u saobraćaju, smanjene sigurnosti, nepravilnog parkiranja i konstantne gužve na ovoj lokaciji u proteklom periodu pokušano je sa reorganizacijom toka saobraćaja.

Ipak, kako bi se dugoročno riječio ovaj problem, Općina Lukavac će premjestiti sve improvizovane štandove u krug gradske pijace. Iz tog razloga, upućen je poziv svim prodavačima za subvencioniranje naknade za zauzimanje prodajnih mjesta.

To znači, da će prodavci imati mogućnost besplatnog zakupa u krugu gradske pijace, a poziv će biti na snazi do popune prodajnih mjesta unutar gradske pijace.

Raspored prodajnih mjesta za sve korisnike subvencije i druga pitanja vezana za obavljanje djelatnosti unutar gradske tržnice bit će regulisana posebnim sporazumom, koji će korisnik subvencije zaključiti u skladu sa odredbama Odluke o tržnicama i pijacama na području općine Lukavac.

Podsjećamo da od 2014. godine OO Naša stranka Lukavac traži da se riješi problem improvizovanih pijačnih štandova i da se isti vrate u krug gradske pijace.

4 4 votes
Ocijeni članak
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Full Maxy

Trebalo je davno taj ciganluk ukloniti sa ulice.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x