Lukavac: Radijatori bi danas trebali biti topli

Grijanje
0 1.764

Nakon što je JP RAD uputio zahtjev za početak grejne sezone, Elektroprivreda je uputila zahtjev za izmirenje dugovanja u iznosu od 150.000 KM što je neophodno uplatiti kako bi grejna sezona počela u Lukavcu.

Općina Lukavac je osigurala sredstva koja su odmah bila operativna, potpisana je cesija tako da su svi uslovi za početak grejne sezone stvoreni.

– Po pitanju početka sezone grijanja, mi u Lukavcu svake godine pred početak grejne sezone imamo određene probleme. Zvanična sezona počinje sredinom ovom mjeseca ali kad se pojave ovakvi dani kakve smo imali, građani imaju potrebu za grijanjem. Javno komunalno preduzeće RAD je preduzeće koje u Lukavcu servisira ove obaveze. Uobičajeno je da JP RAD podnese Zahtjev za početak sezone grijanja. Tek nakon mog insistiranja, negdje sredinom prošle sedmice, JP RAD je podnio Zahtjev za početak sezone grijanja. Do tog zahtjeva tehnički nije bilo priče o početku grijanja. Po slanju zahtjeva, dobili smo Dopis od Elektroprivrede sa zahtjevom da, zbog velikog dugovanja, JP RAD prema TE Tuzla uplati iznos od nekih 150.000 KM što je minimalno od dugovanja neophodnih da bi se krenulo u sezonu. Mi smo iz Općine osigurali sredstva, ona su bila operativna odmah, samo što sam insistirao da se sredstva uplate direktno TE cesijom a ne JP RAD jer je to preduzeće opterećeno nekim drugim potraživanjima i bilo bi moguće da se opet ne riješi problem. Juče smo dobili saglasnost iz Komunalnog. Cesiju moraju potpisati tri strane, Općina Lukavac, JP RAD i TE Tuzla. Potpisali smo cesiju i evo danas bi trebalo da se pusti grijanje. Ukoliko ne bi bilo tehničkih problema, u popodnevnim satima bi radijatori trebali biti topli“, Izjavio je načelnik Općine Lukavac, Edin Delić.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar