Lukavac: Ne prestaje zagađenje od strane Fabrike cementa Lukavac (FOTO)

3 2.214

Gotovo cijeli dan i noć traje ispuštanje neoubičajnog dima iz Fabrike cementa u Lukavcu. Iz Fabrike nisu upoznali javnost šta je u pitanju.

Kako nam čitatelji javljaju, a što je vidljivo i na fotografijama koje šalju, može se primjetiti oblak koji je nastao ispuštanjem nepoznate materije u zrak.

Iz Fabrike Cementa Lukavac nikada nisu demantovali navode o spaljivanju medicinskog otpada i lijekova, a prema riječim zabrinutih građana koji su nam ustupili fotografije, dim se jako dugo zadržava iznad mjesta ispuštanja, što navodi na sumnju da se ipak ne radi o običnoj pari. Nadležne institucije ne reaguju, a zabrinutost građana raste iz dana u dan, ili iz noći u noć.

Lokalna udruženja za zaštitu okoliša kao i Općinske vlasti ne žele da komentarišu i saznaju šta se dešava u Cementari, dok zagađivači se vode onom starom: Šutnja je zlato.

Napominjemo da već mjesecima traje ispuštanje dima iz FCL-a, posebno u kasnim večernjima satima, a da do danas nismo dobili odgovor na pitanje:

Šta sadrži dim koji ispuštaju iz FCL-a posebno u noćnim satima?

3
Komentari

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
DzekoMirsoPuracicZoji Recent comment authors
newest oldest most voted
Zoji
Guest
Zoji

To su oni prefinjeni zagađivači dok se udara po Kosari oni koriste, al gdje im je pamet ako žive u Lukavcu i svoju djecu truju kao i svoje radne kolege pošto oni ne rade kad ove toksine ispuštaju u i onako prezagađen grad. Da imamo dobre inspekcije para bi vrijedilo i da politika neumješa prste. Nego ako zagađuješ dobro sankcioniši pa onda to nebi radili.

Dzeko
Guest
Dzeko

Zagadivanje nije ni pocelo. Ovo je generalna proba. Na zalost Lukavac je bio bolji i cisci za vrijeme rata. Kupalo se na jezeru, batarama, pecala se riba kod hrastica, igralo ispred zgrada, sjedilo na klupama, udisalo cist zrak…Sada nazalost u gradu zivi samo ko mora. Samo se okrenemo oko sebe i vidimo koliko je naroda otislo zbog svega ovoga.

MirsoPuracic
Guest
MirsoPuracic

Joj ljudi dragi svi nesto kukate na fabrike, fabrike su tu bile prije kuca i zgrada, vi ste dolazili da zivite blize fabrikama da vam je blize poslu, i sad kao smeta vam.. pa mislim ono, iselite se najbolje vam je, fabrike su tu bile duze nego vi