Lukavac: Lovokradice ubile skotnu srnu

12 4.823

U mjestu Gornji Stupari, udaljenom oko 16 kilometara od Lukavca, danas je ubijena skotna srna.

Naš ogorčeni čitatelj koji je pronašao ranjenu srnu, a koja je nedugo zatim preminula, za ovo krvoločno ponašanje optužuje lovokradice:

Ima li kod lokalne politike i lokalne vlasti, naše općine, gdje u programu borba protiv krivolova i lovokradica? Lovokradice ranile srnu sa bebama i ona ranjena stigla u blizinu mog imanja i umrla. Zvao sam šefa lovaca, neka se nose i idu *** zajedno sa lovom. Nisam dijete, a jos manje idealista pa znam kako svijet funkcioniše ali da sam ove neljude vidio i sreo bio bi sigurno masakr. *** više praznu priču i kvazi vlast koja služi samo za gaženje časnih i poštenih ljudi. Ovo sam poslao načelniku i političkim guzonjama našeg grada. Da hoće kakav virus koji može birat samo zle, izjavio je naš čitatelj koji je pronašao ranjenu srnu.

Nakon pregleda ustanovljeno je da bi srna uskoro na svijet donijela dva laneta.

Podsjećamo da je Zakonom o lovstvu, srne i lanad dozvoljeno loviti samo u periodu od 1. oktobra do 31. januara.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
12 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Muhidin

Srne i lanad nisu nikada dozvoljene da se love i odstreljuju. Molim da se ispravi taj dio Vaseg clanka. Dozvoljeno je sanitarno i selektivno odstreljivanje srdaca u tom periodu. A pravi lovac bi prije odstrijelio kravu nego srnu. Dobar pogled.

Condor12

Znam da se mnogi lovci nece sloziti sa mojim proslim komentarom ali bez dobrog gazdovanja nema ni rezultata, evo pokusat cu predociti nekoliko primera kako bi opravdao moj tekst. Lovci love 270 dana u godini a clanarina 100 KM ako podijelimo sa danima lova je 0,37 KM po danu zanemarujuci iznos a kad se krene u lov potrosi se u prosjeku 30 KM po lovcu pametnom dovoljno govori omjer clanarine i konzumiranja hrane pica i potrosnja goriva. A da ne govorimo o naoruzanju koliko se izdvaja a za clanarinu samo mrvice gdje je tu logika. Zato i jeste stanje u Lovackom drustvu kakvo jeste, bez priliva novcani sredstava nema ni dobrog gazdovanja i smanjenja krivolova. To je samo nekoliko osnovnih primjera a za disciplinu lovaca i ne lovaca to je poseban segment i tema za dublju analizu o kojoj se mora pod hitno razgovarati i preventivno djelovati.

Condor12

To je kod nas opste poznata stvar odavno, upravljanjem Lovackim drustvom je veoma slozena i ozbiljna stvar. U borbi protiv krivolova treba dobro organizovana strategija sa novcanim pokricem a to Lovacko drustvo nema a razlog je mala clanarina, ulazna taksa sa ostrelom je veoma mala takoreci nikakva. To se mora pod hitno rijesiti kako bi se financijska situacija konsolidovala i moglo pristupiti jacom kontrolom lovista sa kamerama i intezivnim nadgledanjem istih. Dva lovocuvara i jedno auto su nedovoljni za uspjesno nadgledanje toliko velikog prostransva. Moze i Policija napraviti 2x sedmicno krug po lovistu iz preventivnih razloga da podsjeti krivolovce da se loviste obilazi a sve skupa za cilj ocuvanja divljaci.

Dzeko

Neko iz zasjede je upucao. Sumnjam na nebeski narod. Samo oni znaju ovako podmuklo.

Nebeski narod

Očigledno griješite, u tom dijelu nema lovaca kako vi kažete nebeskog naroda, čak ga nema uopšte radi takvih kao što ste vi.

Dzeko

Ha ha ha nebeski narod. Ko ti to slaga?
Vucic?

smolucanin

Javi se psihijatru da ti pojaca terapiju.Ocigledno nisi sav svoj a i pun si mrznje.Ako vec saljes komentar budi covjek prije svega.Izgleda da te Pujdo nije naucio kako se laje.

Dzeko

Tebi je “kontras” pencilin dragi moj smolucanin zvani “1500 cijevi”.

Milenko Blagojevic

Smolucanin- Ne zna se kada ti je bilo gore.Prije robije i smrti tvojih “psihijatara”,ili poslije…

Realan

Hospitalizovati sto prije ovog nazovi covjeka (Pujdo).To isto vazi i za njegovog jarana Dzeku.Zalosno je da se ovim dvojcu da ovoliki prostor na ovim portalu ili od njih zivite?

Realan

Ovom umjesto ovim.Stamparska greska

Milenko Blagojevic

Hotio si biva da kažeš : “Lapsus calami ” . Ali to nije sve. Lapsus je tvoja mentalna konstanta jer te “krase” ostali “lapsusi”,tj .”lapsus linguae”, “lapsus memoriae”.Greške u pisanju,govoru i pamćenju.Suma -sumarum:LAPSUS MOZGUS,kako bi se kazalo na ovom dijelu Balkana. Greška prirode. Potpuno intelektualno i medicinski hendikepirana i iskompleksirana spodoba…

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x