Lukavac / Jeftini politički poeni: Kada “mještanin” predstavlja Mjesnu zajednicu… (VIDEO)

6 3.216

U MZ Bikodže u toku su radovi na sanaciji starog puta koji je nekada povezivao Bikodže sa Puračićem.

Sanacijom će biti obuhvaćena dionica od 1.300 metara, a vrijednost radova procjenjuje se na oko 45.000KM.

Ekipa RTV Lukavac prije nekoliko dana napravila je reportažu i ništa ne bi bilo čudno da ispred zakonski izabranih organa upravljanja, ispred MZ Bikodže nije govorio Mirsad Mujić, koji se predstavio kao “mještanin”, inače sekretar OO SDP Lukavac koji je stalno nastanjen u MZ Lukavac Grad.

Zbog političkog prikupljanja jeftinih poena SDP-a, koji je na lokalnim izborima 2016. godine u MZ Bikodže osvojio tek 55 glasova, kontaktirali smo predsjednika MZ Bikodže za izjavu:

Što se tiče bilo kakvih infrastrukturnih radova, moram priznati da mene kao predsjednika MZ niko o tome nije obavijestio. Inače, kada opština nešto radi, nikada ne obavještava ni mene, ni Vijeće MZ. Načelnikov ured očigledno ima neke “paralelne strukture” u mjesnim zajednicama. Ovo nije prvi slučaj promovisanja nekih trećih lica i predstavljanja istih kao predstavnika MZ Bikodže. Kada su se pred Opće izbore 2018. godine izvodili radovi na proširenju rasvjete, niko od predstavnika MZ Bikodže nije bio upućen u radove, a medijima se predstavljao “Mještanin Mirsad” koji je sa radovima upoznat do najsitnijih detalja, izjavio je Alić Elvir, predsjednik MZ Bikodže i dodao:

Na samom početku mandata, sa tri vijećnika sam posjetio načelnika Edina Delića i tom prilikom dobio obećanja, na čemu je sve završilo. Od tada se ispunjavaju zahtjevi podobnih. Kada se dodjeljivao građevinski materijal, nije bilo prostora za MZ Bikodže, već neke sitnice za FK Sloga. Kada se radilo na proširenju rasvjete, na nekoliko mjesta su na stubove postavljene po dvije sijalice, jedna da osvijetli put, a druga privatno dvorište osobama bliskih načelniku Deliću. Naravno, nadzor tih radova je ponovo vršio “mještanin” Mirsad Mujić, koji živi u Lukavcu, izjavio je Alić za naš portal.

Da Mujić (SDP) predstavlja MZ Bikodže, nedavno je prikazano na TV Lukavac, ali nam nije jasno kako su kolege uspjele pronaći građanina koji raspolaže sa toliko informacija. Mujiću su poznate sve faze izvođenja radova, etape i datum završetka, dok sve predstavlja kao svoje.

Prilog pogledajte u nastavku:


Leave a Reply

6 komentara za članak "Lukavac / Jeftini politički poeni: Kada “mještanin” predstavlja Mjesnu zajednicu… (VIDEO)"

avatar
najnoviji najstariji popularni
KKK
Gost
KKK

Očito je da Delić kroji listu za predstojeće općinske izbore. Svakako da ćemo biti u prilici da gledamo i po drugim mjesnim zajednicama kadrove SDP-a čija će imena biti na glasačkim listićima. Dobro Delić zna kakvim kadrovima raspolaže po mjesnim zajednicama, pa zbog nedostatka ugleda, svojim kadrovima taj nedostatak nastoji namiriti općinskim parama i medijskom promocijom.

13 septembar
Gost
13 septembar

Sreca i ” glavit” je sto bi nas narod rekao…gotov ko nacelnik kojem se u SDuPe gura..muljici sve jedan do drugog evo vec 30 godina bez razlike na stranku i duzinu kose…

Mujo Becirovic
Gost
Mujo Becirovic

Ja govornika alahu dragi. Svi se dali u politicare i sto to zna kao ipricati i svakakvih informacija ima. A bit ce puta do prvih kisa i onda ide na ruparenje a Mirse tad nigdje nece biti ili ce raditi u opcini na nekom salteruprodavati m..a pod bubrege.

maak
Gost
maak

Da je koji SDA vijecnik iz MZ Bikodze zatrazio od nacelnika delica traktor sljunka da naspe put Bikodze – Puracic on bi to odbio ali posto njegova sdp sluga trazi moze 100 traktora i jos da se to snimi a cudo je veliko da vozd sam nije dosao na snimanje

REALNOST
Gost
REALNOST

Nasa realnost zalosno je baciti ovolke pare a ne poslat nadzornog da pregleda utrosak .da je ovo privatno nekom nasipano ova firma nebi na platila nista
Lako je uzimati pare gradjana jer oni sute godinama
A političari se ne pozivaju na odgovornost

SDA=SBIH=PORAZ2018
Gost
SDA=SBIH=PORAZ2018

De zaboravite već jednom te TZV Vijeće MZ
Prvo to su nNeUstavne i Nezakonite Institucije
Druge Način izbora je sramotan,10% na nivou MZ valja imat
Treće služe za pranje para,bogaćenje pojedinaca
Četvrto SDA će izgubiti većinu MZ 2020,osim Jarušaka,Orahovice,Šikulja,Huskića i Berkovice,dobit će ih SDP i PDA(Dr Sakić Gnojnica)
PS:u Bikodžama je Načelnik dobio 85% na opozivu