Lukavac: Inspekcija i policija će pojačati nadzor za vozače koji ugrožavaju kretanje pješaka u pješačkoj zoni

1 2.123

Na području Lukavca uočen je povremeni nailazak dostavnih vozila i isporuka roba poslovnim prostorima u Ulici Branilaca Bosne na pješačkoj zoni, kao i na drugim trotoarima ili pješačkim zonama u Lukavcu.

Iz Općine Lukavac upozoravaju pravna i fizička lica, vlasnike dostavnih vozila, kao i vlasnike poslovnih objekata koji primaju robu na način da se ugrožava kretanje pješaka, da će organi inspekcije i policije provoditi pojačani nadzor i izricati mjere prekršiocima, kako vozačima i pravnim licima koji vrše dostavu, tako i pravnim licima koja vrše prijem robe.

Upozoravaju se vlasnici teretnih vozila koji imaju odobrenje za kretanje i isporuku roba u gradskoj zoni da će nadležne općinske službe ukidati dozvole za vozila koja krše odredbe zabrane kretanja i zaustavljanja na površinama isključivo namijenjenim pješacima, stoji u saopćenju.

Podsjećamo da je prilikom izgradnje pješačke zone iz neobjašnjivog razloga napravljeno nekoliko prilaza za automobile spuštanjem visine trotoara na određenim mjestima. Ovo što sada gledamo je samo rezultat toga.

3 4 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dzeko

Iskoristio bih priliku da jednom uvazenom inspektoru cestitam rodenje djeteta. Neka je hairli😀

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x