Lukavac bez vode: Problemi na filter stanici

7 2.092

Lukavac je i danas ostao bez vode, a razlog je problem sa GIKIL-ovom filter stanicom, što je bio razlog nestanka vode i prije nekoliko dana.

Iz JP RAD Lukavac su zamolili na strpljenje i obavjestili potrošače da je zbog radova na filter stanici od strane GIKIL-a obustavljena isporuka vode prema gradu.

Normalizacija stanja se očekuje u toku dana.

7
Komentari

avatar
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
nekoSodarIstinaSinisterHazim Recent comment authors
newest oldest most voted
Neko iz mase
Guest
Neko iz mase

Znači počeo Indijac da nas jebe u našem žitu svaka dva dana jer neće da uloži pare u sanaciju postrojenja i da prestane da na s ubija svojim zagađenjem jer je ponovo pokrenuo Javnu raspravu za dobijanje ilegalne Okolinske dozvole i ama baš ništa od važnijih ekoloških pitanja nije do sada riješio i GIKILU… I sada nas sve skupa maltretira …baš fino političari… svih vrsta , boja i konfesija… Ovom prilikom želim posebno da *ebem mater svima onima koji su učestvovali onda davno u kriminalnoj privatizaciji KHK Koskno Hemijskog kombinata Lukavac i koji su tada bez ikakvog normalnog i ljudskog razloga dali u ruke tajkunima i sve prateće objekte tadašnjeg Kombinata. Takav objekat je upravo i ova Filter stanica za koju su Vajni stručnjaci i doktori nauka i tada znali da je potrebna osim Koksari i Gradu Lukavcu za snabdjevanje Vodom! Na sličan način je bez ikakve veze smozgom zajedno sa “Sodom Lukavac ” prodata ili bolje rečeno poklonjena i “Vila” Soda koja se kao i filter stanica mogla i morala zaštiti pravnim putem u Ugovoru o kupoprodaji da ostane Vlasništvo Opštine Lukavac ili kantona ili ako hoćete FBiH,m ali nikako se nije smjelo dati na 100% vlasnistvo i Upravljanje… Read more »

Istina
Guest
Istina

To smo mi, nesposobni i priglupi bosnjaci. Mi smo jedine svijetle tacke u historiji imali kada je neko drugi vladao Bosnom. Kad se nasi paraziti dokopaju vlasti uniste sve.

Hazim
Guest
Hazim

Uskoro cete biti i bez zraka. Novac se izvlaci i nista se ne ulaze. Nista se ne remontuje. Zapravo pitanje je i zivota..Gikil je tempirana bomba samo je pitanje sati kada ce eksplodirati.

Sinister
Guest
Sinister

Nije ovo Indija.Koliko god je primijetio, da ovde ima nekog bez-zakonja,ipak ne smije bas tako postupat,kao u Indiji.Zemlja sa najvecom stopom pesinluka,bijede i vjere.Sve im je sveto, osim covjeka.Nema dalje.

Istina
Guest
Istina

Indijci nam seru po glavi vec dugo godina, i to u nasem dvoristu. Mozemo se mi tapsati po ledjima i govoriti “ne moze kod nas” a stvarnost je nesto sasvim drugo. Posipaju nas kancerogenom prasinom, guse nas dimom s koksnih baterija, prodaju nam industrijsku vodu, ucjenjuju s filter stanicom dobijanje okolinske dozvole. Kao sto vidis, moze Indijac kako hoce i tako ce biti dok se Lukavcani ne probude i blokiraju sve fabrike.

Sodar
Guest
Sodar

Nisu samo indijci krivi.
Oni su dosli ovdje da pokupe kajmak i odose.
Krivi su ovi nasi sto su se prodali za kiselo mlijeko.
Nasi, bosanski clanovi uprave, sekretari, u svakom momentu su mogli reci STOP.
Ali nece, plate preko 5.000 KM sa Sekretara, Uprava po 7.500 KM. Oni sebi mogu kupovati vodu, a ostali narod neka se truje ovom iz cesme.
Tako, veci su ovi nasi cigani nego indijci.

neko
Guest
neko

dajte imena da znamo ko su ti Lukavčani koji nas truju zbog velikog keša!?