KHK povukao višemilionsku tužbu protiv članova Uprave GIKIL-a

3 2.533

Nakon što je u januaru ove godine Koksno Hemijski Kominat d.d. Lukavac podnio tužbu Općinskom sudu Tuzla protiv članova Uprave GIKILa, istu je krajem avgusta ove godine, povukao protiv svih tuženih.

Naime, tužbu je KHK podnio radi solidarne naknade štete u iznosu od preko 5 miliona KM, a protiv članova Uprave GIKILa.

Pripremno ročište bilo je zakazano za početak septembra, međutim tužba je protiv svih tuženih  povučena bez navođenja razloga.

Koksno Hemijski Kombinat d.d. Lukavac je obavezan da nadoknadi troškove postupka.

0 0 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Hasudin Omerdic

Neko nekom platio da suti i to je to… lijepa nasa drzava !

Same

5000 mjesecno i zgrade uprave…uskoro stanovi u Gikilu

Mujo Becirovic

Pa sto ne bi povukli tuzbu kad direktor od tih istih dobija 10.000km pa sto je ne bi povukao i to bez obrazlozenja. Radnicima imaju duzni 35-40 placa a koga to ba interesuje pogotovo pred izbore. Ovo je jedan ocit primjer da podoban covjek upravlja drustvenom imovinom koju su ljudi decenijama sticali a on direktor sa srednjom sumljivom skolom upravlja ogromnim sredsvima i krcmi ih ko da mu je to babo u miraz ostavio. Sramota je to za vladu kantona i sve u Opcini Lukavac.Nekad je taj KHK bio okosnica razvoja citave privrede i Lukavca i Tuzle a vidi sad na sta je spao da mu GIKIL daje pare na kasikice i oduzima jedan po jedan dio imovine SRAMOTA jer i ja sam bivsi radnik tog kombinata koji je bio nesto i u bivsoj nam najdrazoj drzavi Jugoslaviji.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x