JP RAD Lukavac: “Da li su zaista fantomske?”

7 3.935

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo saopštenje JP RAD Lukavac, na saopštenje upućene od strane SDP-a OO Lukavac, a objavljeno na našem portalu. Saopštenje objavljujemo u nastavku bez izmjena:

Neartikulisanim govorom ponovo objavljujem da sam ja ponosan član Stranke demokratske akcije i odgovorno iznosim da za par mjeseci neću promijeniti stranačku pripadnost kako je to učinio SDP-ovac, Načelnik Edin Delić, varajući na općinskim izborima 2016 godine Lukavačku javnost.

I pored svih ponuđenih opcija meni i mojim zaštitarima „Tarzanima“, koji su huškani da se okrenu protiv svog direktora, ne treba ili bolje je reći ne postoji nikakva zaštita načelniče, jer si ti u jednom od svojih dosadnih i uglađenih tekstova to napisao. Kome je struka obmanjivanje javnosti i negiranje nespornih činjenica jasno se da zaključiti, jer je isto tako nesporno da direktora JP“ RAD“ Lukavac najbolje štite nezakonito donesene odluke od Načelnika Delića. Svakako će se dokazati šta jeste zakonito i ko jeste i ko nije kriv i krivično odgovoran, ali bez ičijeg uticaja i uplitanja u tumačenje zakona, jer to provode institucije za to zadužene od lokalnog do državnog nivoa.

Odluke o izboru i imenovanjima će se i dalje donositi na sjednicama općinskog vijeća i bit će zakonite, ali nikako se neće donositi podno Septembarske ulice u zamračenim kancelarijama uz rakiju i čajnu kobasicu, jer te sigurno nisu zakonite.

Zašto je potrebno preispitivanje „fantomskih“ nepostojećih ili nezakonitih odluka i zašto si to tražio Načelniče u svom zahtjevu broj 02-05-1692/18 od 13.05.2018. g. ?

Zašto je trebalo proći 2 mjeseca od potvrđivanja tih odluka, a da one nisu urađene od strane stručne službe Općinskog vijeća i zašto se pečatom ne ovjere te iste odluke i ko to ne želi ?

Ako su zaista nezakonite zašto to smeta samo Načelniku a ne nikome drugom. Ponovo ću kazati da će se usklađivanje statusa JP“RAD“Lukavac morati uraditi, da će se odluke morati priznati jer samo tako i dokazuje odluka donesena na sjednici Općinskog vijeća broj 01-02-1-837/18 od 12.04.2018g. Po toj odluci sve što ti radiš načelniče vezano za JP“RAD“ Lukavac je nezakonito i sve radnje koje provodiš su prisila i zloupotreba prava.

No sve da zaboravimo, nije mi jasno otkud se načelnik Općine hitno zabrinuo za početak grejne sezone i liječenje radnika JP“RAD“ Lukavac? Da ste izvještaje o poslovanju JP “RAD“ Lukavac makar i pogledali, a dostavljeni su vam i još u martu mjesecu ove godine na razmatranje vidjeli bi i sledeće:

Ukupna potraživanja JP“RAD“Lukavac na dan 30.06.2018g. iznose 8.126.946,00 KM, i to vam je preračunato u plaće već zarađenih 36 plaća radnika.

  • Potraživanja od JU „Centra za kulturu“ Lukavac kojeg vi finansirate iznose na isti dan 812.000,00 KM
  • Potraživanja od Općine Lukavac na isti dan 102.423,93 KM
  • Potraživanja od ministarstva finansija TK na isti dan su 80.468,00 KM
  • Potraživanja od Rudnika Kreka na isti dan su 121.071,54 KM

Zbog ovih dugovanja i neovjeravanja kompenzacija koje su legalno sredstvo plaćanja uradili ste sve samo da se blokira račun JP“RAD“ Lukavac. Nesporna su i vaša dugovanja za investicionu komponentu (vrelovod od termo elektrane do Lukavca) u iznosu od 6.268.470,75 KM sa uračunatim zateznim kamatama a i ona će kad tad doći na naplatu što svatko zna.

Teško je i nabrojati optužbe i laži sa vaše strane od kojih je i jedna za trošenje novca od Toplica kao i da je vodni kompleks Toplice finansiran iz samodoprinosa građana Lukavca, a što ste vi i vaši sljedbenici tvrdili na nekoliko sjednica Općinskog Vijeća. Sve to pada u vodu jer se zna ko je to finansirao a radi Građana Lukavca  koje obmanjujete dajemo i podatak o tome. Odluku o finansiranju i izgradnji regionalnog vodovoda Toplice- Tuzla  broj: OI/1-023-5/78 od 07.02.1978g donijela je skupština Općine Lukavac a iznos finansiranja od 14.564,000 dinara obezbijeđen je na sledeći način:

  • Sredstva SIZ za građevinsko zemljište – 6.000.000 dinara
  • Sredastva OFSI-a ———————— – 2.600.000 dinara
  • Učešće privrede Opštine Lukavac – 5.964.000 dinara

Zbog toga Načelniče niti vi niti vaša partija ne iznosite neistine i ne kaljajte ničiji obraz radi ubiranja političkih poena pred prestojeće izbore, jer su svi čišći od vaših sigurno.

0 0 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Balašević

Pravo po ćutuku i njegovim panjevima.
Pozivam SIPU da istraži krađu para ( radničkih plaća ) iz blagajne komunalnog a koja se dogodila za vrijeme stolovanja SDPeovih kadrova tada vukojebinom od preduzeća, a sada respektabilnom firmom sa pozitivnim bilansom poslovanja.

Frki

Daj ne kenjaj molim te

Delic Kukin sin

Bravo Nehro, opet cestitam! Ovaj Lafinas je stvarno jadan i providan! Ima Sud i sta nas smarate komunjare vise svojim dosadnim prepiskama , akko ste u pravu i ako je donijeta neka presuda Suda u TZ po ovom pitanju u Vasu korist pa valjda ce i policijski organi onda dobiti NALOG da ta jebeni pecat uzmu od Nehre ili cete mozda rec i da,se i Maljutkina Policija boji ” nehrinih” bildera hahahaha koja ste Vi komunjare tek ublehaska organizacija u p.m.!

statebriga

Sta je s grijanjem naredne sezone? Opet prisilna bezizborna naplata?
Direktore kako mogu odjavit grijanje? Da iznesem radijatore i grijem se na struju? Nemojte mi reci da to nije moguce?

Dule

Ovo postaje neozbiljno pa reci cu i od strane portala da se vise uopste i pise o ovom slucaju. Nehri godi da se prepucava kupuje vrijeme i dize ko fol znacaj ovom pitanju ko da odlazi predsjednik drzave a ne direktor komunalnog. On ove stvari nema potrebe vise da objasnjava javnosti, zamara sa iznosenjem svojih dokaz koji mogu biti istiniti ili ne. Uvjek pojednostavljeno receno je bilo jaci kaci, a u ovom slucaju kao i u mandatu drugih nacelnika trazili su sebi prihvatljivije saradnike i nije se dizala ovolika prasina kao u ovom slucaju jer je licni interes iznad sve i sve metode se pokusavaju isprobati a zakon bi trebao brze reagovati i sve posloziti na svoje mjesto.

hhj

dosadni ste više majke mi. de nešto drugo. ***eš vise i rad i dom zdravlja.

edi_car

hajde ne dipr Nehro

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x