JP RAD izdalo upozorenje na savjesno trošenje vode prije uvođenje redukcija

10 7.708

Iz JP RAD obavještavaju potrošače pitke vode da će uslijed enormno velike potrošnje vode iz gradskog vodovoda Lukavac,i smanjenog dotoka sa filter stanice Modrac u narednom periodu doći do poteškoća u redovnom snabdijevanju posebno u visinskim zonama.

Ovim putem Vas molimo da što racionalnije koristite vodu posebno u jutarnjim i večernjim satima. Posebno Vas upozoravamo da ne zalijevate bašte, punite bazene, perete asfaltne površine i slično, što uzrokuje nemogućnost održavanja konstantnog pritiska u vodovodnoj mreži. Ovo obavještenje je i upozorenje na savjesno trošenje vode prije uvođenja mjera redukcije vode. Piše na Facebook stranici JP RAD Lukavac.

10
Komentari

avatar
8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Milenko BlagojevicSDP InsidercccDzekoIstina Recent comment authors
newest oldest most voted
Za JP RAD
Guest
Za JP RAD

Samo još nek napišu iz JP Rad gdje u Lukavcu ima “pitke vode” u vodovodnoj mreži, pa da istu manje trošimo?! De koncentrišite se PR-ovi, previše Vas je dole da bi Gluposti valjali, ko da Vam je Načenik Bundić PR-nemoj te se provaljivat ba djeca slušaju!

SDP Insider
Guest
SDP Insider

Onoliko jezero Modrac, Spreča, Turija, Bistaračko jezero i govore o redukciji vode, alo Lafinaša za pjevalo i ima da bude vode ako neće SIPA neka pipa.

Lt. Aldo Raine
Guest
Lt. Aldo Raine

@SDP Insider
Kako tebi nije jasno da samo štetu nanosiš svom zelenom taboru jer praktično iznosis sve ono što zeleni nisu uradili za 12 i više godina “gazdovanja” lukavačkom općinom? Ili je možda Delić trebao u ovo mandata što je bio da napravi fabriku vode bez para i bez podrške vijeća koje da spomenemo nije odobrilo kreditno zaduženje (ako se dobro sjećam; možda griješim) u kojem je bilo trajno rješavanje problema vode, po modelu kako je to Tuzla uradila???

SDP Insider
Guest
SDP Insider

Ja nisam iz zelenog tabora, sdp-ovac sam u srcu i duši. Kredit za pitku vodu može ali neka ga vraća lafinas u svom mandatnim periodu. A kako tebi nije jasno da je lik skup lafine koji je u stanju četvrtog sa rang liste iz Tuzle primiti na posao u po Lukavca. Jel tebi jasno kojom linijom je ta došla do tog radnog mjesta. Srami se.

Kung Fu Ce
Guest
Kung Fu Ce

Ko plaća vodu savjesno je i troši zato što mu se ne isplati biti nesavjestan. Oni što je ne plaćaju i oni koji su ilegalno priključeni na vodovod ne mare za ovo upozorenje. Kome je onda ovo upozorenje
upućeno ?

Dzeko
Guest
Dzeko

Necemo vise. Obecavamo. Ali moram zaliti paprike.

Istina
Guest
Istina

Vasa “pitka” voda nije ni za guzicu oprati.

Dzeko
Guest
Dzeko

Jkp rad izdalo narandzasto upozorenje?

ccc
Guest
ccc

Pozivam sve Lukavcane da zajedno tuze JP NeRad zbog obmanjivanja i prevare javnosti zbog dugogodisnje prodaje lazne “pitke” vode. Ono nije P od pitke vode, ono je u najboljem slucaju industrijska voda i tako treba da pise na racunu, NEPITKA, ZAGADJENA VODA !

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

Pitka nije, al’ plitka i mutna – jes’. Voda spram politike. Muti je ego-log jos na izvoru…