Lukavac: SD BiH kažnjen sa 1.000KM, a njihov član zabranom rada na biračkom mjestu

2 5.572

Centralna izborna komisija po službenoj dužnosti na sjednici održanoj 2. decembra donijela je odluku po kojoj je politički subjekat Socijaldemokrate BiH odgovoran što je Nermin Kasumović, član biračkog odbora ispred ovog subjekta, 31.10.2020. godine putem društvene mreže Facebook koristio jezik koji bi nekoga mogao navesti ili podstaći na nasilje ili širenje mržnje, čime je prekršio pravila ponašanja u izbornoj kampanji.

Iz tog razloga je SD BiH kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.000KM, dok se Nerminu Kasumoviću zabranjuje angažovanje za rad na biračkom mjestu, odnosno u organima nadležnim za provedbu izbora na razdoblje od četiri godine.

Kasumović je pored svih uvreda putem Facebook-a napisao: “J…. li ta mamu šokačku pitaj hajre hodžića ko sam i šta sam za ovo priljepak ima gradine da vidiš” što je moglo dovesti do dizanja tenzija u narodu u izbornoj kampanji.

Ipak Izborna komisija je uzela za olakšavajuću okolnost činjenicu da je Kasumović uputio izvinjenje zbog neprikladnih riječi na svom profilu na društvenoj mreži Facebook.

5 1 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dzeko

Olaksavajuca okolnost je sto zivi ovdje.
Inace bi u Iranu dobio 20 udaraca bicem i komsije bi ga kamenovale.
A med i mravinjak da ne spominjem.

blinker

Kad bi njemu -Sokac,***, onda bi mislo sta govori.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x