Grijanje za građane Lukavca počinje u nedjelju, 15. oktobra

4 3.266

Na sastanku održanom u Općini Lukavac na kojem su prisustvovali predstavnici MZ Lukavac Grad, predstavnici odbora etažnih vlasnika, direktor JP RAD Lukavac i općinski načelnik, razgovaralo se o početku sezone grijanja, o visokim dugovanjima korisnika centralnog grijanja i generalno problematici vezanoj za komunalne usluge.

Prema izjavama direktora JP RAD, ove godine u Lukavcu grijanje neće kasniti, odnosno početi će 15.oktobra.

Općina Lukavac će, kao doprinos rješavanju problema početka grijanja bez kašnjenja, izvršiti uplatu planiranih sredstava u iznosu od 200.000 KM na račun Elektroprivrede, a na ime subvencije dugovanja za izgradnju toplovoda.

Dogovoreno je da se nastavi saradnja i zajedničke aktivnosti MZ, predstavnika odbora etažnih vlasnika, direktora JP RAD i općinskog načelnika kako bi se unaprijedilo stanje naplate i generalno komunalnih usluga.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
IstinaGrada

Bundoglavi nacelnik nam sad sredjuje grijanje,umjesto od jula da imamo,neces ovako kupit narod Delicu!

Chame

Pa niko da vam ugodi, prvo kritike jer nece biti grijanja, pa onda jer je placeno i sto ce biti grijanja. Skontajte se vec jednom hocete li pisati ili srati. U biti nije vam trebao niko subvencionisati grijanje, ni prosli Nacelnici, ni sadasnji Nacelnik a ne bi trebali ni buduci pa nije ovo doba “Komunjara” gdje su pare Isle na kojekakve budalastine prije svega na besplatno zdravstvo, besplatno skolstvo, Mjesne Zajednice, sport itd. Ipak smo se borili za ovu demokratiju i uz nju kapitalizam u kojem sve sto platis to i dobijes, samo….
Ko napraviti 2.5 miliona duga?
I ne pricajmo JKP Rad ovo ili ono, za sve su krivi Zakoni a znamo ko te zakone i donos

Kakav Zakon

Zakoni su dobri ali Primjena istih,Kada Nehro dug Dževada Mujkića stavi u Ormar,čeka da zastari nije kriv Zakon već Primjena,Kad Pravosnažno rješenje protiv Mrtve osobe nastaje nije kriv Zakon već primjena,kad naplate duga za vodu traje decenijama nije kriv Zakon već primjena,dobiješ račun,napišeš prigovor pa žalbu pa Tužbu dok na Strazburu svoje pravo ostvariš prođe 10 godina,Zakon je na tvojoj strani ali Primjena istog nije,Uprava odugovlači do besvjesti,kod nas Uprava provodi Zastarjele dugove protiv Sirotinje ali NESTARJELE PROTIV TAJKUNA STAVI U ORMAR,Kod nas je sve povezano JP-ZAMJENIK PRAVOBRANIOCA-SUDIJE-TAJKUNI-POLITIČARI…Nehro i Riko prvo moraju Tarika pitati za Mišljenje,Tarik Kuku,Kuko Bakira,Bakir Sebiju……Sakići Refika a Refik Enisu i tako unedogled, sistem naplate je spor,dugovanja od 10 000 s eostave pod tepih a šalje se JP-SUD-SIROTINJA dug 10 KM,i prijeti pljenidbom Penzionera jer mu Račun kasnio,Penzija kasnila a firme poput SULJE se ostavljaju
Praksa Nehrudina,Jasminko,Riko i sudije Enisa,Igor i ostali je problem njihov Dogovor ili Nesavjestan rad,oni mogu se brže naplatiti naročito od većih NEPLATIŠA

laki

Daj ne prdi vise

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x