Emitovan film “Pozitivna” o Sandri Šahat

6 5.974

Film „Pozitivna“ prati priču djevojke Sandre Šahat iz Lukavca koja je među prvima na području Tuzlanskog kantona bila pozitivna na COVID-19. Sandra je izliječena, ali je zbog ove zaraze preživjela dramu…

Sandra je bila žrtva psihičkog nasilja, te kako kaže često je razmišljala o samoubistvu, navodi da je lakše preboljeti koronavirus, nego komentare drugih i stigmatizacije društva zbog bolesti.

O Sandrinoj priči i fenomenu stigmatizacije oboljelih, u filmu govore i Sandrina majka Rada, epidemiolozi, klinička psihijatrica te načelnik Opštine Lukavac objašnjavaju autori emisije Amra Ekmečić i Vladimir Čolaković.

Srećom, ali i zahvaljujući svojoj porodici, Sandra Šahat je prebrodila stigmatizaciju. Odlučila je pomoći drugima, oboljelima od korona virusa, pričajući javno svoju priču.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lukavcanin

Jebem ja ***..Eto…Samo je radila ono.sto je ocekivano od nje..

Corona

Moze li se kako ovoj curi dati Vitre da ne kmeci vise??

maak

Ejjj delicu gdje ti pravis svoju kampanju e jesi pravi lafinas

Crkvenko

Pod kojim rednim brojem na listi SD,ce biti ova mucenica? Red bi bio odrzat moleban za nju u hramu svetog Ilije, a da nur nosi mantiju i kandilo.
Providno Edine Delicu…

Armatura Cimenat

Sandra je djevojka “slobodnih shvatanja” 😃
nemam ništa protiv nje, ona je jedan klasičan ženski probisvijet.

Sodakox

Ma svaka čast Sandra,i bravo na ovom filmu.na žalost to samo pokazuje koji smo maloumnici,neka se samo zapitaju ti što kritikuju šta da su njihova djeca ili roditelji bolesni?i svaka čast što nisi nikog zarazila a to si svakako dokazala.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x