Emitovan film “Pozitivna” o Sandri Šahat

6 5.664

Film „Pozitivna“ prati priču djevojke Sandre Šahat iz Lukavca koja je među prvima na području Tuzlanskog kantona bila pozitivna na COVID-19. Sandra je izliječena, ali je zbog ove zaraze preživjela dramu…

Sandra je bila žrtva psihičkog nasilja, te kako kaže često je razmišljala o samoubistvu, navodi da je lakše preboljeti koronavirus, nego komentare drugih i stigmatizacije društva zbog bolesti.

O Sandrinoj priči i fenomenu stigmatizacije oboljelih, u filmu govore i Sandrina majka Rada, epidemiolozi, klinička psihijatrica te načelnik Opštine Lukavac objašnjavaju autori emisije Amra Ekmečić i Vladimir Čolaković.

Srećom, ali i zahvaljujući svojoj porodici, Sandra Šahat je prebrodila stigmatizaciju. Odlučila je pomoći drugima, oboljelima od korona virusa, pričajući javno svoju priču.

6
Komentari

avatar
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Armatura CimenatSodakoxmaakCoronaCrkvenko Recent comment authors
newest oldest most voted
Lukavcanin
Guest
Lukavcanin

Jebem ja ***..Eto…Samo je radila ono.sto je ocekivano od nje..

Corona
Guest
Corona

Moze li se kako ovoj curi dati Vitre da ne kmeci vise??

Crkvenko
Guest
Crkvenko

Pod kojim rednim brojem na listi SD,ce biti ova mucenica? Red bi bio odrzat moleban za nju u hramu svetog Ilije, a da nur nosi mantiju i kandilo.
Providno Edine Delicu…

maak
Guest
maak

Ejjj delicu gdje ti pravis svoju kampanju e jesi pravi lafinas

Armatura Cimenat
Guest
Armatura Cimenat

Sandra je djevojka “slobodnih shvatanja” 😃
nemam ništa protiv nje, ona je jedan klasičan ženski probisvijet.

Sodakox
Guest
Sodakox

Ma svaka čast Sandra,i bravo na ovom filmu.na žalost to samo pokazuje koji smo maloumnici,neka se samo zapitaju ti što kritikuju šta da su njihova djeca ili roditelji bolesni?i svaka čast što nisi nikog zarazila a to si svakako dokazala.