Eldar Mujagić u borbi protiv podjela, uspio podijeliti građane…

8 5.108

Piše: Dino Osmanović

U utorak, 09.aprila u našoj zemlji je vijest dana bila prepiska sa stranice OLX.ba (poznata kao Pik.ba) između EldarZizy (odnosno Eldar Mujagić, predsjednik Foruma mladih SDP Lukavac i predsjednik Udruženja mladih Most) i zavjesezebra (identitet osobe nepoznat), nakon čega je uslijedila lavina komentara na svim portalima u BiH.

Obzirom na popratnu reakciju i mnoštvo negativnih komentara koji su propratili navedenu priču, postavlja se pitanje: Da li je ispravna borba protiv podjela u našoj lijepoj BiH na taj način što se te podjele ističu javno, naročito po društvenim mrežama (Twitter, Instagram i Facebook)?

Borba koja vodi ljude korak ka prošlosti umjesto budućnosti?

Loših je uvijek bilo i sa jedne i druge strane i njih ne trebamo svrstavati niti u jednu kategoriju osim loših, ali samoprozvani komunista Eldar Mujagić, iskoristio je riječi “fašizam”.

Da li je korektno izjavu nekog IMAGINARNOG pojedinca tkz. zavjesezebra nazivati fašistom ili je za takve bolji naziv šovinisti?

Eldar Mujagić koji se pravdao imaginarnom profilu zavjesezebra (zašto imaginarnom objasnit ćemo u nastavku) da je neopredijeljen je ovom jeftinom političkom propagandom posvađao opredjeljene i na taj način se stavio u isti koš sa njima jer im je dao prostora i povoda za svađu.

Da li je to borba za bolje sutra na koju poziva Eldar Mujagić?

Bedževi ispod profila jasno pokazuju da prodavac nije imao niti jednu transakciju.
Bedževi ispod profila “zavjesezebra” jasno pokazuju da prodavac nije imao niti jednu transakciju i da je tek registrovan.

Postavlja se i pitanje zašto bi Eldar Mujagić kontaktirao profil koji je tek registrovan na portalu OLX.ba (odnosno, Pik.ba) i koji nema niti jedan dojam niti stečenu medalju koje se dobijaju nakon uspješno kupljenih ili prodatih proizvoda. Također, imaginarni prodavac nema evidentiranu niti jednu prodaju, na što većina kupaca prvo obraća pozornost.

Izvor: OLX.ba

I da EldarZizy nije primjetio, imao je jasno istaknutu poruku od stranice, ali to nije objavio u screenshot-u:

“PAŽNJA: Korisnik s kojim komunicirate je registrovan prije manje od mjesec dana, što znači da je vjerovatno manje pouzdan.”

Pametnom dosta.

Ko stoji iza profila zavjesezebre koji ne posluje s muslimanima, ostavlja se građanima da dođu do zaključka.

Ali jedno je sigurno, protiv podjela se ne bori ističući podjele.

Koliko je lako napraviti profil?

Da bi provjerili koliko je bilo lako napraviti profil, kreirali smo dva sa lažnim email adresama i napravili sličnu konverzaciju. To je ovako izgledalo…

Leave a Reply

8 komentara za članak "Eldar Mujagić u borbi protiv podjela, uspio podijeliti građane…"

avatar
najnoviji najstariji popularni
realan
Gost
realan

Znate vi cesto pretjerati, ali ako pogledamo realno, ima ovdje mjesta za sumnju.!? Btv. momak uci od najboljih.

maak
Gost
maak

Eldare komunjaro trk kod prvoga hodze da skine sihre i vradzbine sto delic baci na tebe hahahahaha ko vas komunjare nazva isprani mozgovi svaka mu cast

Crkvenko
Gost
Crkvenko

Pokupio fazon od Severine i Karleuše. Opredjeli se druže, budi nešto.. Ne valja biti NIŠTA.

četaSaOnoga Sveta
Gost
četaSaOnoga Sveta

Delić je kriv za sve

Diplašmoj
Gost
Diplašmoj

Možda jest schupack ali nije sriv za sve

Karlo
Gost
Karlo

Mene sad interesuje sta ste vi ovdje htjeli da dokazete?

maak
Gost
maak

Zato i jeste isprani mozgovi sto nista ne kontate samo lafina i populisam sto vas vozd delic uci

Karlo
Gost
Karlo

Jarane, kud ces mene u crveno, hljeba ti? Samo kazem, koja je poenta ovog teksta, zasto direktno ne napisu, “mislimo da je Eldar sam napravio dva profila”. JA sam svoje misljenje o Eldaru ostavio na drugom clanku relevantnom za njega.

Delic, pa Delic, J*** te Delic!