Edin Hamzić: “Izolatorij koštao NULA” / Delić: “Izolatorij koštao daleko manje…”

6 3.032

I dok se u posljednje vrijeme otkriva veliki broj afera, Općina Lukavac, kao i veliki broj drugih općina na području Bosne i Hercegovine do danas nije transparentno objavila podatke koliko je novca i na koji način potrošeno u borbu protiv korona virusa.

Jučer se medijima obratio Edin Hamzić, šef Štaba civilne zaštite Lukavac, koji je izjavio kako je izolatorij u Lukavcu koštao NULA (0). Hamzić je izjavio da je firma FEN BiH donirala 50 novih latoflex ležaja i madraca, dok je firma Aqutech d.o.o. Tuzla je ustupila aparate za pitku vodu, a “dotakao” se pitanja ograđivanja izolatorija, korištenja stolova, stolica i video nadzora:

Nakon kompletno provedene procedure (op.a. ?) firma Nuhanović d.o.o. je Općinskom štabu Civilne zaštite dostavila odluku da svu raspoloživu opremu koja ova firma ima ustupa Općinskom štabu CZ bez naknade, izjavio je Hamzić i dodao:

Troškovi CZ za uspostavu izolatorija jednaci su nula. Meni je žao što pojedinci neće biti zadovoljni ovom vrstom odgovora, ali ovo je odgovor koji je potpuno jasan, precizan i decidan. Izjavio je Edin Hamzić, šef Štaba civilne zaštite.

Napominjemo da je Edin Delić, komandant civilne zaštite Općine Lukavac na press konferenciji održanoj prošle sedmice, bez konktrenih podataka, izjavio da su troškovi za uspostavu izolatorija bili daleko manji nego što se to moglo očekivati.

Ovo ipak govori da troškovi uspostave izolatorija nisu bili NULA, kako je to izjavio šef Štaba civilne zaštite, Edin Hamzić.

6
Komentari

avatar
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
DzekoRefko i combeZvijeracMilenko Blagojevic Recent comment authors
newest oldest most voted
Dzeko
Guest
Dzeko

Edina za direktora FUCZ.
Ali Edina Dzeku😀

Milenko Blagojevic
Guest
Milenko Blagojevic

“Pojedinac” je često nezadovoljan drugima,dok je sam sa sobom REDOVNO PREZADOVOLJAN…

Dzeko
Guest
Dzeko

Koliko je kostao karantin kod Bilija?
Jedna vijecnicka pozicija u opstini.
Zivi bili pa vidjeli.

Refko i combe
Guest
Refko i combe

Trajlabnem ti najmiliju

Dzeko
Guest
Dzeko

Trajlabe trajlabe. Najmilija meni te rodila. Al bolje da nije😀.

Zvijerac
Guest
Zvijerac

Iz ličnog iskustva znam da Edin Hamzić voli kombinovati,voli pare,voli slagati.tako da mi ne bi bilo čudno da je starog poznanika Nuhanovica malo počastio.