Dom zdravlja Lukavac poništio konkurs za prijem 11 uposlenika

8 7.703

Dom zdravlja Lukavac danas je poništio konkurs za prijem 11 uposlenika u Dom zdravlja Lukavac.

Naime, konkursom su trebala biti zasposlena dva doktora stomatologije, dvije medicinske sestre za kućno liječenje i po jedan referent za kadrovske poslove, medicinska sestra porodične medicine, domar, vozač saniteta, higijeničar, stomatološka sestra i referent za nabavu.

Zbog svega navedenog, Općina Lukavac je zatražila od rukovodstva Doma zdravlja da uradi elaborat o potrebi za ovim radnim mjestima, posebno za mjesta dva stomatologa.

Kako saznaje Lukavački info portal SodaLIVE.ba, razlog zbog kojeg je poništen konkurs je nedostatak finansijskih sredstava zbog već planirane nabavke digitalnog rendgen aparata vrijednosti 400.000KM, tri sanitetska vozila vrijednosti oko 200.000KM, a u narednim danima će biti raspisan tender za nabavku 2 ultra zvučna 4D aparata vrijednosti oko 150.000KM i iz tog razloga, 11 novih radnih mjesta nije ekonomski održivo i odluka je donesena bez bilo kakvih kalkulacija.

Kako nezvanično saznaje naš portal, pomenuti sporni konkurs, koji je danas poništen je bio razlog za smjenu dr. Aljukića sa mjesta v.d. direktora Doma zdravlja Lukavac.

4.7 3 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ja, pa ja

Dobro ste vi to nezvanicno saznali…
Isto tako ste jucer nezvanicno saznali da je Aljukic smijenjen jer nije htio plesat kako Delic svira. Novinarska etika vam nalaze da prvo saznate zvanicno, pa onda pustate informaciju u eter…

Svaka cast vlastima, ne dozvoliti da se od doma zdravlja napravi novo komunalno…

Last edited 1 month ago by Ja, pa ja
Dzeko

SD botovi. Vise srece drugi put.

Šoba

Bogami dragi moji komentatori ovi Delićevi internet pirati vas ušivaju sa “palcima dole”. Ostadoše ljudi bez prsta klikajući njih trojica sa 20 profila.

Borac Armije BiH

Pa nije ti to Centar za kulturu da ih zapošljavaš kao sardine. Ovo ti je bolan soficistirana ultrazvučna dijagnostika, đe lud j. zbunjenog.On more, ti nemoreš, mi nemeremo, oni mru ( narod ).

Pisem elaborate povoljno

Tako je Delicu gdje im je “Elaborat”?, trebalo im je i građevinsku tražit, šta oni misle pa nije im to Opstina da zapošljavaju kako hoće i koga hoće…a ni elaborat nisu napravili…hehehe baš me interesuje KO će im to napisat ili da ipak zaposle nekog pismenog iz oblasti ljudskih resursa pa da im napiše Elaborat?!
E baš si me Delicu nasmijao, šta kažeš elaborat da pripreme hahahaha jel te to Cackovic nasjetovao i on je takođe expert za ta pitanja pripreme dokumentacije …šabani?!

dr Debelić

Auuu , sudeći prema opisu zanimanja iz ovog poništenog konkursa, očigledno je da je ovaj izumitelj iz Bikodža- a sad već bivši direktor takođe bivšeg DZ se bio zaletio da zaposli nekog svog npr. “stomatologa kućne medicine”?! Te ga je iz tog razloga onda glavni nadri ljekar iz Općine nogirao, jer em je gore pomenuti istaknuti član nekad poznate SD sranke, raspisao konkurs bez kako reče “ikakvih finansijskih kalkulacija”, i što je još gore po njega, u “elaboratu o potrebi radnih mjesta” za buduće uposlenike, a to su: dvije medicinske sestre za kućno liječenje, referent za kadrovske poslove, medicinska sestra porodične medicine, domara pogotovo i ovog vozača saniteta pod obavezno, higijeničara isto tako, stomatološku sestru, kao i referenta za nabavu… nije uopšte predvidio da ih prilikom prijema intervjuiše o sljedećim važnim pitanjima, koje su mogle biti od presudnog značaja za njihov budući rad, pod uslovom naravno da konkurs kako vele nije poništen : Gdje je Glavni grad Nepala); Znaju li Pitagorinu teoremu?; Koliko ima Sedam svjetskih čuda?; Čemu i Šta je to Sedma umjetnost? Koji je bio četvrti od Sedam sekretara Skoja? Da li je u Devetaku napisana pjesma: Devet Jugovića? …itd nastavi glupi niz po želji .. a sve… Read more »

Dzeko

Zao mi je ovih 11 sto im je obecano.
Vise srece drugi put.
Vjerovatno se nisu uspjeli ostvariti u Tuzli pa Delija obecao u Lukavcu.
Ali ovaj referent za nabavu je top pozicija😀.

Istina

Zašto se ne poništi konkurs u Opštini i Domu kulture kada nema novca. Zašto se prima novi direktor u domu zdravlja kada nema novca.Ovako samo kriminalci rade.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x