Dom zdravlja: Kurtić novi direktor! /Općina Lukavac: NE!

5 4.898

Privremeni Upravni odbor JZU „Dom zdravlja“ Lukavac je nakon provedene konkursne procedure predložio dr. Nedima Kurtića, specijalistu oralne hirurgije za direktora pomenute ustanove i Odluku je dostavljena načelniku Općine na davanje saglasnosti.

Iz Općine su odbili dati saglasnost:

Ponovo ističemo da članovi privremenog Upravnog odbora JZU „Dom zdravlja“ Lukavac nisu imenovani u skladu sa važećim zakonskim propisima i da shodno tome nemaju ni zakonsko ovlaštenje, kako za pokretanje postupka raspisivanja Javnog oglasa, tako ni za donošenje Odluke o utvrđivanju prijedloga kandidata za direktora JZU „Dom zdravlja“ Lukavac.

Također iz Opštine su se pozvali na presudu Općinskog suda u Lukavcu, kojom je utvrđeno da se Odluka Općinskog vijeća Lukavac o razrješenju zakonom izabranih članova Upravnog odbora poništava i da su članovi Upravnog odbora nezakonito razriješeni dužnosti.

Prepucavanja na relaciji Dom zdravlja Lukava – Općinsko vijeće – Općinski načelnik svakako će samo nanijeti štetu krajnjim korisnicima i građanima općine Lukavac. Vrlo brzo ćemo saznati epilog ovih dešavanja.

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
brko

Nači, nadigo se Kurtić da bude direktor ilah bilah , …eh svašta?!

Dzeko

Kurtici stara direktorska familija. I deda mu je bio direktor.

Crkvenko

Delic: Dosta mi je sto moram lagati da je bila nula sto se tice pandemije. Ja sam naucio da se ugradim u sve poslove i pore opcine, zato Kurticu, ako zelis saglasnost,ti svom nacelniku dadnes cener i posao rjesen.
Kurtic: NE

nema potrebe

E da je Kurtić koim slučajem preltio u Bundoglavovu stranku odma. bi bio postao novi direktor. Ali idu izbori kupi prnje motaj kablove pitagodo i tvoji Uvlakači

Ironija

Delic sere djaba. Pusti momka da radi, realno i da imas mogucnost ti izabrati direktora. U novoj stranci nemas kadra. Jest da imas nadri doktore za sve Jakca i onog vozaca, al nemaju skole da se ista pitaju sem da tebi lizu sup..

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x