Direkcija regionalnih cesta TK: 300.000 KM za sanaciju mosta na Spreči

9 6.272

Rekonstrukcija mosta na rijeci Spreči u mjestu Modrac, općina Lukavac na regionalnoj cesti R-471 “Lukavac-Vijenac-Banovići“, trebala bi biti pokrenuta uskoro. Ovaj projekat je pod pokroviteljstvom Direkcije regionalnih cesta Tuzlanskog kantona.

Povećanom frekvencijom saobraćaja, problem neadekvatnosti mosta na rijeci Spreči kod Filter stanice Modrac na putu R-471, svakim se danom sve više usložnjava. Cestovni most nije dovoljno širok kako bi se saobraćanje odvijalo bez zastoja i problema. Direkcija cesta TK, u čijoj je nadležnosti putna relacija “Lukavac-Vijenac”, problem će uskoro riješiti i most proširiti. Predviđena je sanacija konzolnih nosača čeličnim lamelama, uz gradnju dvije pješačke staze od bruto širine 2×80 cm. Za te namjene planirana su sredstva u iznosu od oko 300 000 KM.

0 0 vote
Ocijeni članak
guest
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
SDP Insider

Opet zeleni, ma nemojte više molim Vas, dajte priliku našem vrlom tribunu da i on kakvu ćupriju napravi. Dajte pomozite mu, ima li kakav potočić do kojeg treba granje raskresati i do kojeg se biciklističkom stazom dolazi, pa kakvo deblo nek se postavi i napiše Lafinaševa ćuprija. Komunjare, nešto ste se ućutale, de nabrojite koliko projekata je lafinaš donio a koliko su mu ovi zeleni dali ko sadaku fukari.

Nukac

Kako si ti jadan Salibasicu s svojim komentarima, al stvrno, nekad mi te bude zao. Pises gluposti vec godinu dana na svaki moguci post na sodalive i sam sebi lajkas komentare, pa nije narod bas toliko glup pa da im ti moras crtat sve kako ti otac kaze. Stvarno jadna i cemerna kampanja blacenja necijeg lika. Al’ dobro, za vas su moral i dostojanstvo nepoznati termini.

Lukavacpatriota

*Komentar izbrisan zbog grubog kršenja pravila komentarisanja.

SDP Insider

Nukac care i druže, nije Salibasic nemojte na čovjeka dzaba. Ovako kako griješite je samo dokaz kako Vas je lafinaš preveslao i koliko ste zatupljeni nazadnom ideologijom. A pisaću koliko me god volja i davati komentare zbog građana opštine Lukavac koji zaslužuju znati koja lafina od čovjeka je načelnik. Nekad sam znao biti sam sa komentarima, ovdje su pljuvali po meni, ali polako istina izlazi na vidjelo. Niti jedan projekat nije pokrenuo niti dobio, zavađa ljude, dovodi dezertere i ofucane tuzlake, prima 4 sa rang liste, hvališe se projektima za koje nije ni znao da su započeti, ljude naziva kriminalcima a da za to nema niti jednog dokaza, organizuje tribine gdje fosilima drži idiotske govore, zbog njega SDP napuštaju dokazani sdp-ovci i to vama normalno. E moj nukac nađi opštinu u BiH gdje je ijedan načelnik ovo uradio vlastitim građanima, nema tog druže. Prije dvije godine je isti SDP u kojem je sad nazivao fašistima, to je druže umobolno. Bez obzira ko bio iz koje stranke ako ne radi u interesu građana ja ću ga oplesti kome se ne sviđa neka ne čita komentare, a ovaj načelnik lafinaš će morati trpiti i gutati komentare sve dok ne počne raditi u… Read more »

Lukavac

Ukinuti internet po selima pod hitno

13 septembar

Demontiran je Lafinaš džaba se branite i džaba je angažovao kako vidim neke besposličare iz SDP-a da lajkate sami sebi. Jarane nažalost narod na koji se ti pozivaš i jeste Glup i treba mu crtati, jer trebaće još puno ovakvih komentara da se svima pokaže koje je to smeće od čovjeka taj vaš Lafinaš, ali polako već nadolazi mješina. Nek ode nek pita samo koliko mu je žalbi došlo u ADS u TZ po pitanju zadnjeg konkursa koji nije znao da smuti za 4 radna mjesta u Opštini, i Čuvenog intervjua sa Kviz pitanjima mamlazi jedni!?, ima nas koji smo se rodili u Lukavcu i koji srećom nismo ukaljani ni bojama ni SDA ni SDP-a, a znamo Lafinaša kad je derište bio i kad smo mu se u ulici 13 septembar smijali koliko je bisera izbacivao – jedan od Poznatijih je sa Grafitom grupe “KUD IDIJOTI” – koji se sad tačno uklapa u njegov mentalni profil, nastavite ga podržavati, s njim ste na sigurnom putu- kako Lafinaš voli reći u “Fijasko”!!!

haso

Nisi ni ti plaho pametan Nukiću,pa da pokušavaš i ovaj projekat pripisat Lafinašu Deliću kad je aplicirano za isti u 2016.godini,a sad ga realizuje Regionalna direkcija cesta Tuzlanskog kantona obzirom da se radi o regionalnom putu LUkavac -Banovići.Što Vam smeta istina kad se iz naslova i iz aplikacije vidi da je to uradio bivši načelnik Mujkić,a sredstva odobrio Premijer Bego Gutić,valjda to treba pohvaliti jer je to još jedan od uspješno realizovanih projekata SDA.A Lafinašu ne preostaje ništa drugo nego da se slika kad radovi počnu. Ako prije ne odleprša sa Čačkovićem za Tuzlu.

Irnel

Osuđujem pokušaj dezinformisanja javnosti od strane portala, Lukavački.ba i L.T.K.-INFO, koji su prenijeli kako se ovaj projekat realizuje pod pokroviteljstvom direkcija cesta TK, što je tačno, ali uz “suradnju sa opštinom Lukavac”, što je potpuna neistina. Ponovo lafinaš preko svojih figura, što su ova dva portala oduvijek i bila, pokušava na silu istaći kako je on učestvovao i kako je zaslužan za ovaj projekat. Svjedoci smo da to od početka mandata radi. Ovo vidim kao idealnu priliku za njega nakon što direkcije cesta TK završe projekat da dođe, slika se kod mosta i napiše “glavni krivac”. Saradnja opštine Lukavac se svela izgleda na slikanje načelnika pored tuđih projekata. Svaka nam čast lukavčani i dalje podržavajte tuzlanskog praznoglavca, a ostali nek nam se smiju…

Istina

Valjda se neko sjeti postaviti lezece policajce kod vode u Modracu pa da kamioni i pijani idioti voze ispod 80 km/h dok pjesaci sipaju vodu pored puta.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x