Delić: “Ko je donio odluku o zasnivanju radnog odnosa političara?”

4 10.244

Ne stišavaju se priče vezane za povlačenje iz procedure glasanja za budžet za 2017. godinu, sa okvirnim planom budžeta za 2018. i 2019. godinu.

Načelnik Općine Lukavac, Edin Delić, na svojoj Facebook stranici objavio je tekst kojim je obrazložio da nije bilo smanjenja niti jedne stavke u budžetu u odnosu na ranije godine. Također, Delić je javno pitao ko je donio odluku o zasnivanju radnog odnosa političara i da li je racionalno da se 30.000 KM namijenjenih razvoju sporta sliva u džepove političara?

Tekst prenosimo u nastavku bez izmjena:

U prijedlogu Budžeta koji sam uputio u OV i kasnije povukao nije bilo smanjenja niti jedne stavke koje pominju iz SDA u odnosu na ranije godine. Sva prava svih korisnika su ostala nedirnuta.
Kao načelnik općine uložit ću sve napore da očuvamo sve što je dobro na našoj općini, uključujući sport i niz drugih važnih pitanja. Potrudit ću se da niti jedan korisnik budžetskih sredstava ne trpi posljedice politike. Kao borac (1992-1996) potrudit ću se da se i boračka populacija barem održi na nivou podrške iz ranijih godina, te je svaka priča o ugrožavanju korisnika budžetsklh sredstava samo obmana.

Još važnije:

U Budžetu koji bude objavljen i u njegovoj realizaciji uložit ću maksimalnu energiju da se javna sredstva trroše racionalno i u skladu sa zakonom. Uspotavit ću internu reviziju u skladu sa zakonom, iako to SDA nije prihvatila na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća. Zaustavit ću nezakonite tokove finansiranja kojim se decenijama pljačka narod. Revizija će se provoditi temeljito i transparentno.
Posebno ću se pobrinuti da se sredstva za mlade i sport usmjere upravo tamo gdje su namijenjena: klubovima, mladim ljudima i istinskim sportskim radnicima, a ne da se troše za plaću političara koji pokušavaju blokirati Općinu. Javno pitam ko je iz Sportskog saveza, klubova ili bilo kog drugog organa donio odluku o zasnivanju radnog odnosa političara i da li je racionalno da se 30.000 KM namijenjenih razvoju sporta sliva u džepove političara?

Ovih dana ćemo pozvati klubove sa Općine Lukavac da dostave svoje žiro-račune i drugu dokumentaciju, kako bi se sredstva namijenjena razvoju sporta usmjeravala upravo njima. Sportski savez i klubovi će morati donijeti odluku o raspodjeli sredstava u skladu sa kriterijima (po LOD metodologiji), a ne po instrukcijama bilo koje Stranke. O sportu ne smiju odlučivati političari koje se ubacuju u uprave, komisije i slično i bave politikom, već sportski radnici i sportisti.

Delić: “Amandmani dvostruko obimniji od budžeta”; Jusufović: “Načelnik prekršio zakon”

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Enver

Ermin je za tebe Deliću institucija.

SDP Insider

Ovaj il je glup ili mu noge smrde, trećeg nema.

Istina

SDA paraziti kao da nisu dovoljno opljackali svoj narod sad bi jos.

SDP Insider

Isti onaj koji Vam je suprugu zaposlio u socijalno bez konkursa. A dok to niste završili iz kanc. mu se nije izlazilo.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x