Dan državnosti: Zastava na zgradi Općine Lukavac okrenuta naopako!

20 4.597

Danas se u BiH obilježava Dan državnosti. Tokom obiježavanja ovog značajnog dana na brojnim institucijama često vidimo kako su državne zastave okačene na pogrešan način, jedan od takvih primjera nažalost je zgrada Općine Lukavac.

Isticanje državne zastave naopako u nekim zemljama smatra uvredljivim te je takav čin kažnjiv zakonom, a predstavlja skrnavljenje i međunarodni znak za nevolju i poziv u pomoć.

Skrnavljenje nije samo cijepanje ili paljenje simbola države, ono se prepoznaje i u nepravilnom isticanju zastave koja je u navedenim slučajevima okrenuta naopako.

Primjera radi, u Austriji za skrnavljenje državne zastave prestupnici mogu biti kažnjeni kaznom zatvora do šest mjeseci, u Švicarskoj najviša kazna je trogodišnji zatvor.

Prema američkom zakonu, zastava okačena naopako je zvanični signal za nevolju i ne smije se ni u kom drugom slučaju tako isticati. Zastava se okreće naopako isključivo u ekstremnoj opasnosti po život i imovinu.

U Portugalu najstrožija kazna je 240 dana zatvora, dok je u Italiji najveća moguća kazna za skrnavljenje zastave isplata 10.000 eura.

Na kraju svim zaposlenim u zgradi Općine Lukavac ćemo grafički predstaviti na koji način se postavlja zastava, kada to sami nisu znali provjeriti.

0 0 vote
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
20 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Roša

koga to vise briga..ova drzava je propast..svi iz nje odlaze

SahariZA

Kad je sve naopako zasto BiH zastava bila opaka?! 😉

Zastavnik Delic

Pa nije bolan zastava naopako, nego je zgrada sva Naopako sa Lafinasem na čelu!

maak

Najbolji komentar dobarrrrrrrr

Samo zdraaavooo

Ta zna Lafinas, njemu je još uvijek Zastava 101 u Yugo u glavi…tipičan jugobalija..

maak

hahahahaha pa delic je prvo osnovao komunisticku partiju BH pa mu propala pa sad je ko biva sdp . Pogledaj na You tube sta delic govori o sdp dok je bio presjednik kp BH

Chame

Da je samo u Lukavcu to bi bila i neka vijest, ovako kada se pogleda svaka 6 je postavljena kako treba.
Nazalost, ko nam sve prima pare iz budzeta, dobro je da se i sjete postaviti zastavu

realan

Ne znam zasto se nacelnik pronaso u ovome, pa nigdje se on ne spominje, ali je uredno nasao za shodno da ponovo kritikuje i osudjuje one koji govore istinu. Pa j.e.b.e.b ti sunce zar je tesko bilo reci, da u pravu su ovi sa SodaLive, sutra cu reci portiru, vozacu ili ko god ju je postavio da se ispravi. Postoji zakon o zastavi koji to regulise. Papak nadobudni, samo trazis priliku da udaris po neistomisljenicima… SMRAD ljudski! RAK RANA NASEG DRUSTVA!

Sinister

Neko iz SDA sabotirao zastavom.

Milenko Blagojevic

K'o neki haljetak koji je netko turio da se susi. Bruka…

Hasta

Ovo vise ne smijes ni izvrsit nuzdu ni u parku ni iza drveta SodaLive ima leteci dron odma objavljuju. Objavi one koji nemaju sta da jedu i nemaju gdje da zive. Koga briga za zastavom.

Ida

Ne mogu je okrenuti kad je sasivena naopako, treba kazniti onoga ko je zazmirio i pustio da to prodje, milionski tender nije odradjen kako treba….ko je tu kriv, ne vjerujem da je onaj. koga osudjujete, riba smrdi od glave.

Hasta10

Jbs zastavu. Ni jedan od njih ne zna koliko zvjezdica ima na njoj a kamoli kako treba da stoji. Nek su oni svoje guzice zavukli u foteljcine. Sve vas treba u rudnik poslat da okusite kako je zaradit 500km. Cigani jedni.

Milenko Blagojevic

SRETAN PRAZNIK NAJINTIMNIJE ZA LJUDE NAJDIVNIJE Na svaku zemlju ili naciju imam neku asocijaciju. Norveška – oni bezbrojni fjordovi, Engleska – uštogljeni lordovi, Francuska – slikarske palete, Rusija – najveći poete, Njemačka – dril, Austrija – stil, Slovenija – čistoća, Kanada – mirnoća, Island – hladnoća, Grenland – samoća. Mađarska – zaigranost, Španjolska – rasplesanost, Makedonija – šopska salata, Švicarska – zemlja bez rata, Srbija – najbolja rakija, Hrvatska – i šuma i makija, Italija – najbolji rezanci,  a BiH – najdivniji ljudi – Bosanci. I da ne bi netko odmah napravio paniku ja između Bosanaca i Hercegovaca ne vidim razliku. Da, i da se riješi još jedna, molim dilema,  ograđujem se od ekstrema. I napomena za one koji ne poznaju mene ja pod Bosanci mislim naravno i na žene. Mene užasno vjerujte kosne svaka riječ protiv Bosanaca i Bosne.  Jer ne može ovako da se opiše kojom mirnoćom Bosanac odiše, čovjek na koga se ne možeš naljutiti ali možeš uz njega satima šutiti. Biće koje se rodi s dušom punom sevdaha što i one bez srca ostavlja bez daha, čovjek koji je kao duša mek pa zato drugoj duši dođe kao lijek. Zato kada mi se suze roni nešto… Read more »

maak

Vazno je da nam je delic ofarbao opcinu u crveno a drzavana zastava to lafinasu nije vazno

Istina

To nije nasa zastava, nasa zastava su ljiljani. Za ovaj trokut nikoga nije briga.

GlupGlupiji

GLuP si. Slikaj sada sa druge stane i gledaj magiju i čaroliju. Odjednom, vidi čuda, više nije naopako, wauuuu!!!

A postoji li neka kazna za lažne vijesti, ili učitelje koji proizvode nepismene novinare??? A tek komentari…fakat smo nepismeni i ne zaslužujemo bolje 🙁

realan

hahahah… tacno ti dobro stoji to GLupGluplji, ne zna se koji je glup, a ko gluplji, ovaj sto ju je postvio ili ti…? Objasni molim te sta ce se desit kad se pogleda sa druge strne?? Zvijezde ne smiju biti gore, prosto kao 2+2…

GlupGlupiji

Realan, realno je da zvijezde idu uz jarbol, okreći je i prevrći kako god želiš…

Nick je primjeren ovom portalu 😉

bze

E bad Nacelik se zasuko i postavio zastavu.
Zna se ko je postavljao i Kad se malo bolje sagleda zna tacno istina.

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x