Belamionix

Belma Ibrahimović: Voda za piće u Lukavcu odavno ima boju, a sad je dobila i miris – niko se ne smatra odgovornim

8 2.859

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo saopštenje za javnost Naše stranke koje objavljujemo u nastavku bez korekcija:

Građani i građanke Lukavca već godinama imaju problem sa kvalitetom vode iz gradskog vodovoda iako je plaćaju kao pitku. U posljednje vrijeme taj problem je izražen, a nadležni ništa ne čine osim što prebacuju odgovornost sa jednih na druge, dok građani ispaštaju.

Tim povodom oglasila se Belma Ibrahimović iz Naše stranke Lukavac:

Prošao je mjesec dana otkako smo svjedoci neprijatnog mirisa vode iz gradskog vodovoda. Decenijama trpimo brutalno nasilje kompanije GIKIL koja je uzrok tom mirisu, ali i distributera koji nam isporučuje vodu lošeg kvaliteta i naplaćuje je kao pitku. Odgovornost snosi i Općina Lukavac koja bi trebala da brine o zdravlju svojih građana. Građani u strahu koriste vodu u bilo koje svrhe jer se ne zna uzrok neprijatnog mirisa, a nadležni se ne obraćaju po ovom pitanju. Navikli smo da je voda čudne boje, a sada smo dobili i miris. Kada ne znaju sami, pozivam Općinu Lukavac da nadležne inspekcije obave analizu i građane obavijeste o rezultatima. Moramo znati šta je uzrok ovog onečišćenja i kakve su posljedice po zdravlje građana. Također, predlažem da se izvrši obustava distribucije ove vode, dok se ista ne dovede barem u stanje vode za tehničku upotrebu, navodi se u saopćenju.

4.8 12 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dzeko

Belma, ima jos jedna osobina te iste vode a to je da svijetli u mraku.

Sodakox

Napokon da se neko oglasi,pa davno je trebao sa priopćenjem izaći isporučilac te otrovne vode.

Sodakox

Hahaha vidi negativnih komentara od malih loših neljudi, garant se našli prozvani, to su ti što vole smdljivu vodu, smradovi neljudski

Milenko Blagojevic

Obećanja sa otužnim mrisom dumoglave lafine Malog Faraona dodatno je opesinilo međuljudske odnose,nepitku vodu,zagađeni zrak…Kako je krenulo,biće još dobro, ako ne fasujemo “Virus rozane dinastije”!
P.S. Gospođo Ibrahimović,još jedan kvalitetan prilog za realnu politiku Naše stranke.
Jer,tako treba!

Dzeko

Nazalost mnogo je nas koji komentarisemo a pijemo pitku vodu iz nasih slavina. Dok se narod koji zivi u Lukavcu ne trzne i izade ispred opstine jos dugo se teci industrijska voda.
Do tada kanistere u ruke i u red ispred Petraka. A u Tresnji gledas Edina kako zaljeva rucak hladnom kiselom. I psujes u sebi.

maak

Dzeko ovaj komentar je za 10 svaka cast

Dzeko

Brat moj👍

Turkes 34

Nehri ispred komunalnog.Kakva opstina.Ubi nas SDA i kroz slavinu.Potrovase nas.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x