1983.godine počela izgradnja Zanatsko – poslovnog centra: “Dvanaest lokala u jednom nizu” (FOTO)

2 2.289

Bez dodatnih korekcija prenosimo Vam članak iz novina “13.septembar” objavljen 24.novembra 1983. godine, koji se tiče izgradnje Zanatsko – poslovnog centra u Lukavcu, lokacije koja je kasnije postala poznata kao “Trg grada Bremena”. Fotografija u prilogu objavljena je na Facebook stranici “Lukavac kroz vrijeme”.

“Godinama našem gradu i žiteljima u njemu nedostaje uslužno zanatstvo. Uzrok tome je nedostatak poslovnog prostora. Da bi se to djelimično riješilo, u SIZ stanovanja došli su do zanimljive ideje, koja je na dorom putu da se u kratkom roku i realizuje. Radi se o skorom početku izgradnje zanatsko – uslužnog centra, o čemu nas je detaljnije upoznao inž. Pajo Isailov, tehnički rukovodilac u SIZ stanovanja.

Ovih dana pribavljena je projektna dokumentacija, sve potrebne saglasnosti nadležnih institucija, kao i ponude izvođaća radova. Ukoliko izgradnja krene oko Nove godine, kako je planirano, objekat bi bio završen do 1.maja iduće godine. Projekat je izuzetno zanimljiv, veli Isailov. Radi se o deset lokala od po 20 metara kvadratnih korisnog prostora i dva lokala sa 40 kvadratnih metara. Svi su u jednom nizu. Svaki lokal ima zaseban izlog, mokri čvor, radni prostor, prostor za garderobu.. Lokacija je određena u centru novog naselja preko puta objekata D1 – D4 koji je u izgradnji.

Budući zantatski centar omogućiće da se na jednom mjestu obezbijedi više uslužnih djelatnosti: od frizerskog salona, obućarske radnje, do stakloresca.. a dva velika lokala predviđena su za gril i mliječni restoran. Zainteresovani se mogu obratiti u SIZ stanovanja i ugovoriti lokal sa konkretnom namjenom. Manji lokali koštaju oko 800.000 dinara i kupovinom prelaze u trajno vlasništvo kupca.”

Na šta danas liči i kako izgleda “Zanatsko – poslovni centar” u sadašnjoj ulici “Branilaca Bosne”, možete se vrlo lako i sami uvjeriti.

2
Komentari

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SDA=SBIH=PORAZ2018Dzeko Recent comment authors
newest oldest most voted
Dzeko
Guest
Dzeko

Kladionica bila i 83′
Sto ti je zaostala tehnologija. Cak pet mjeseci planirana izgradnja.
Riko digne sprat preko vikenda.

SDA=SBIH=PORAZ2018
Guest
SDA=SBIH=PORAZ2018

riko doživotni Pravobranilac malo SDA sad SD pa opet ko pobjedi