Lokalni put Modrac – Tabaci od Općeg interesa: uslijedit će eksproprijacija i uklanjenje kočića

4 1.108

Drveni kočići koje je po asfaltnom putu postavio Sabit Hanić kako bi obilježio svoj privatni posjed uskoro bi mogli postati prošlost.

Naime, na danas održanoj 15. redovnoj sjednici OV Lukavac, donešena je Odluka kojom se utvrđuje da je put Modrac – Tabaci i prilazni put u zaseoku Bajrići od Općeg interesa i da se može pristupiti eksproprijaciji nekretnine koja je u privatnom vlasništvu Sabita Hanića označena po novom premjeru kao k.č. br. 670.

Također, danas je OV Lukavac naložilo svim nadležnim službama da riješe ovaj slučaj i uklone kočiće koje je postavio Sabit Hanić, kako bi došlo do normalizacije komunikacije.

1025529_611647362205368_1586589007_o

Eksproprijacija predstavlja upravnopravni način sticanja državne imovine. To je institut koji je sadržan u unutrašnjim pravnim poretcima gotovo svih država koji označava prisilno i zakonom uređeno uzimanje nekretnina u privatnoj svojini od strane država u opcem tj. javnom interesu. Međunarodno pravna dopustivost eksproprijacije se tumači i pravda time što se zapravo radi o zamjeni jedne imovine drugom pri čemu prijašnji vlasnik odnosno imalac prava na nekretninama prestaje biti njenim titularom uz određenu pravičnu naknadu ili sticanjem vlasništva na nekoj drugoj nekretnini.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
elvis

narod postaje sve gadniji i gadniji ,treba mu onu macolu po glavi koji put

fosna

a zasto? zar ti nebi uzeo od drzave neke novce?

elvis

istor on dobi pare od drzave 😛 sve bi ja redom sto nisu usli sa ogradama i kapijama macolu od glavu , zar nije lijepo da svima bude sirok put a ne da se jedva kola susrecu itd

željo

Privatno je svetinja…..

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x