LD “Svatovac” obilježilo 55 godina postojanja

0 969

Svečanom sjednicom Skupštine, dodjelom priznanja i odlikovanja za pojedince i institucije, te svečanom večerom Lovačko društvo “Svatovac” Lukavac obilježilo je 55 godina postojanja i uspješnog djelovanja.

Lovačko društvo Svatovac

Gotovo za svako, a posebno za LD “Svatovac” se može slobodno iznijeti konstatacija da je to najbolje organizovano i uređeno udruženje građana sa svojim sistemski uređenim pravilima funkcionisanja i ulogom koja ima svoju specifičnu težinu što se najbolje pokazalo na početku agresije na našu zemlju.

Svečanoj sjednici Skupštine LD “Svatovac” kojom je predsjedavao Nermin Imamović prisustvovali su i predstavnici drugih lovačkih udruženja, zatim Saveza lovačkih društava TK i predstavnici javnog i političkog života TK i općine Lukavac.

Povodom 55 godina rada i postojanja LD “Svatovac” dodijeljeno je 96 bronzanih znački, zatim 33 srebrne i 19 zlatnih znački. 29 članova ovog društva je proglašeno počasnim članovima, a posebne plakete dodijeljene su predsjednicima društva u poratnom periodu: Ismetu Arapčiću, Muji Softiću, Zijadu Mujagiću, Nerminu Imaoviću i aktuelnom predsjedniku Mensudinu Tokanoviću.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x