fbpx

XXI pjesnički memorijal – “Avdo Mujkić”

1 min. za čitanje

NVO “Purča Bosanski” ovogodišnji memorijal organizuje u saradnji sa JU “Javna biblioteka Lukavac”  iz Lukavca. Memorijal će se održati u subotu 31. imarta 2012. godine sa početkom u 12:00 sati u holu Osnovne škole “Puračić” iz Puračića.

Program XXI pjesničkog memorijala:

13.30 sati – Posjeta pjesnikovom mezaru i polaganje cvijeća
14.30 sati – Objavljivanje rezultata literarnog konkursa za učenike osnovnih škola sa područja općine Lukavac za poetske i prozne radove – Dom kulture Puračić
15.30 sati – Promocija knjige “Priče iz velike šume” autora Mehmeda Đedovića – Dom kulture Puračić

17.00 sati – Promocija knjige “Kad šamara globalizacija” autora Ramiza Murića. Promotori: prof. dr. Edhem Muftić i prof. Mihad Sakić  – JU Javna biblioteka Lukavac
18.00 sati – Završna manifestacija – JU Javna biblioteka Lukavac

  • – Dokumentarni video-kolaž, posljednji javni nastup Avde Mujkića
  • – Predstavljanje trojezičnog izdanja knjige Avde Mujkića “Razgovor u gluho doba” – učestvuju: članovi Društva pisaca TK i učenici JU “Gimnazija” Lukavac. Gost večeri je književnik Irfan Horozović.

 

 

(SodaLIVE.ba/NVO Purča Bosanski)

 

 

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

svaka cast Puracanima dokazuju da cijene svoje uspjesne sugradane, rahmetli Avdo je uvijek i svagdje istico da je iz Puracica.sta reci o jednom dobrom covjeku i uspjesnom piscu nego hvala mu na svemu sto je uradio za zivota.

Neka je i tebi na cast,lolo bosanac!I treba da bude na cast svakom insanu koji ima damar za kulturu.Svakome onome kojemu u sjecanju ostaje misao i djelo covjeka koji ima moc da zuto lisce u Gavrasi pozeleni.