fbpx

Vrisak kroz svilenu paučinu u Tuzli

2 min. za čitanje

Javna ustanova Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla organizuje promociju zbornika poezije „Vrisak kroz svilenu paučinu“. Promocija će se održati 7. maja 2010. godine u Sali Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ sa početkom u 18 sati. Zbornik poezije će promovisati Amir Hodžić (recenzent iz Bosne i Hercegovine), Mihad Sakić (recenzent iz Bosne i Hercegovine), Zvonko Horvat (urednik zbornika poezije iz Hrvatske), Livija Reškovac (autor iz Hrvatske), Branislav Lukić Luka (autor iz Bosne i Hercegovine) i Jasmin Mujanović Mag (autor iz Bosne i Hercegovine). Moderator promocije je bibliotekar Suada Mujačić.

Zbornik poezije ‘Vrisak kroz svilenu paučinu’ je naišao na izuzetan prijem kod publike i već je predstavljen u nekoliko navrata u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

Prethodne sedmice je uspješno održana promocija zbornika u Velikom Gradištu u Srbiji zajedno sa izložbom fotografija ‘Marina i prijatelji’ autorice Marine Grasilović. O zborniku su govorili jedan od autora Branislav Lukić Luka i recenzent profesor Amir Hodžić. U organizaciji su, pored Spirit Medije, učestvovali Opština Veliko Gradište, Inicijativni odbor RC Veliko Gradište i ostali sponzori i ljudi koji podržavaju mlade talente i rade za ovaj grad. Moderator promocije i izložbe bila je Ljubica Nikolić. Promotorima zbornika poezije ‘Vrisak kroz svilenu paučinu’ je upriličen svečani prijem kod predsjednika opštine Veliko Gradište Živoslava Lazića i Inicijativnog odbora RC Veliko Gradište.

Moderator promocije i izložbe je bila Ljubica Nikolić, a Autori zbornika su: Dužević Neven (Hrvatska), Zall Kop (Hrvatska), Branislava Kostić Gaca (Srbija), Sabina Koželj Horvat (Slovenija), Senka Laginja (Hrvatska), Branislav Lukić Luka (Bosna i Hercegovina), Jasmin Mujanović Mag (Bosna i Hercegovina), Milan B. Popović (Srbija) i Livija Reškovac (Hrvatska).

Pored poezije u knjizi su sadržane i fotografije sljedećih autora: Marina Grasilović (Srbija), Aleksandar Pribaković (Srbija), Branko Ostojić (Srbija), Simona Dimčevska (Makedonija), Milena Ristić (Srbija), Vesna Đurica (Srbija) i Branislav Lukić Luka (Bosna i Hercegovina).

Izdavač zbornika je INDA d.o.o. Lukavac.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Dragi prijatelji, želimo Vam još puno, puno uspešnih promocija, vrhunskih kritika i novih mostova koje gradite preko “Vriska”! Zadovoljstvo je bilo ugostiti Vas i upoznati, čuti ono što imate da kažete i osetiti emociju koju nosite! Svima najtoplije preporučujem da postanu deo vaše divne priče koja nas sve zajdeno spaja u vrisak radosti i ljubavi.
Ljubica Nikolić “Spirit Media”

Puno cestitki,i sve najbolje u daljnem radu.