fbpx

Ulična predstava “Klovnovska igra” svaki dan na pješačkoj zoni

2 min. za čitanje

Od petka, 7. agusta građani Lukavca i najmlađa publika imala je priliku prisustvovati “Klovnovskoj igri” u adaptaciji i igri producenta i samostalnog umjetnika Damira Mahovkića.

Cjelodnevna postavka instalacije na gradskom šetalištu koju prati muzika posjetioci i prolaznici imaju priliku gledati do kraja mjeseca, dok “Klovnovska igra” se izvodi svaku noć u terminu od 20:30 do 21:30h. 

Važna napomena za posjetitelje:

  • ne dirati postavljenu rekvizitu
  • držati distancu
  • zabaviti se koliko je moguće

“Klovnovska igra” za djecu i odrasle će igrati od 07.08.2020. do 31.08.2020. svaku noć na gradskom šetalištu i ispred Centra za kulturu u terminu od 21:00 do 22:00h. 

Performans i instalaciju predmeta pratiti će klaun Klofko sa kojim će prisutni zajedno sudjelovati u igri (poštujući fizičku distancu).

Igranje ulične predstave (Performansa) na otvorenom spada u Umjetnički aktivizam. Umjetničkim aktivizmom se izaziva društvena i politička promjena.

Damir Mahov(kić), inače diplomirani Producent Akademije dramskih umjetnosti sa 13.godišnjim Internacionalnim pozorišnim iskustvom je sam autor Performansa.

U ovom teškom periodu kada smo osakaćeni za kulturni sadržaj, ovaj Performans je poklon građanstvu i najmlađoj publici, koja nema priliku uživati u Pozorištu i pozorišnoj igri.

“Klovnovska igra” je uvertira i najava Performansa “VOICE” za odraslu publiku čija premijera je planirana za 02.09.2020. ispred Centra za kulturu.

Ujedno, ovom svakodnevnom igrom i postavkom umjetnik Damir Mahov(kić) izražava lični Protest o uskraćenom zaposlenju i uvredi od strane uposlenice kulturne Institucije o čemu će javnost biti detaljno informisana.

Sponzori:

  • Centru za kulturu Lukavac
  • Krojački salon “Erna”
  • Džudo klub “Lukavac”
  • Caffe “J&B
Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pozorišta,klauni,Zampani i ini ostali prodavci prljave magle,lafine ,dumine iz arsenala laži su svakodnevnica.
I nejma džabaluka. Svu ovu burlesku o drmokratiji plaća narod debelo.Samo se glumci smjenjuju i ,bezbeli,zarađuju.

Varate se gospodine Blagojević,
barem u ovom slučaju. Da zarađujem, bezbeli, ne bih prije svega Vama odgovarao na komentar niti samostalno sve radio pa i igrao. Možda niste jasno ispratili članak, jer Pozorište pa i Ulični teatar, Performans,pa i Klovnovska igra nemaju D od doticaja sa Vašim rečenicama. Ako aludirate već na nešto drugo, onda to zaista nije moja adresa niti ovaj članak. Hvala na razumijevanju i nadam se da ćete biti češće (kada dođu prilike) dio publike u Pozorištima. LP

Gospodine Mahov, aluzije se ne odnose na Vas i Vaš performans,nego na drmokratiju i drmokrate koji koriste svaku priliku da odglume svoju svakodnevnu ulogu.I za to su preplaćeni. Neki “drmaju” i po tri mjesecne plate plus razni džabaluk.To Vi svakako ne možete ni u snovima ostvariti.Želim Vam puno gledalište i mnogo uspijeha bilo gdje nastupali.Ne znam da li ste nastupali u Beču,ali sam siguran da bi ste na Stepansplatz-u imali veliki broj jnternacionalne publike.Ovakve manifestacije kulture su česte u ovom gradu i rado ih posjećujem.Imao bih veliko zadovoljstvo da Vas kao umjetnika pozdravim i na ovoj velikoj sceni.

Hvala Vam mnogo! Pretpostavljao sam da komentarisete milje i njegovu funkciju, ali sam morao odgovoriti kako pretpostavkama ne bi bilo mjesta. U Beču nisam još ni igrao ni živo bio, ako dođe taj momenat onda ćemo zajedno svjedočiti. Uživajte! ?

Hvala Vam ,gospodine Mahov na odgovoru. Dijalog je temelj razumijevanja između ljudi. Zaista bi me radovalo da Vas i Vaš performans doživim u alpskoj metropoli. Mnogo uspijeha !