U toku upis u Gradski teatar Lukavac

1 582

Udruženje dramskih umjetnika i tehničkog osoblja “Gradski teatar Lukavac” osnovan je 2015. Pored produkcije dječijih i predstava za odrasle, Gradski teatar predstavlja edukacijski program za članove koji se sastoji od radionica, seminara i ostalih metoda u oblasti dramskog odgoja, namijenjen osnovncima, srednjoškolcima, studentima i mladima do 30. godina. 

Rad u okviru Gradskog teatra Lukavac obuhvaća slijedeće oblasti:

  • gluma
  • scenski pokret
  • tehnika glasa
  • historija pozorišta, ritual i ritualna igra
  • dramska književnost
  • elementi režije, scenografije, pozorišne tehnike i organizacije

Rad u okviru Gradskog teatra odvijat će se u grupama koje se u principu formiraju po generacijskoj bliskosti, s mogućim i pozorišno opravdanim izuzecima. U okviru dramskog studija će djelovati:

  • mlađa grupa (od 7 do 12 godina)
  • mlada grupa (od 12 do 18 godina)
  • starija grupa (od 18 do 30 godina)

Broj polaznika ne može preći nikakve okvire.

Rad u okviru radionica planiran je u trajanju od minimalno 90 minuta za polaznike mlađe grupe i minimalno 120 minuta za polaznike starije grupe, odvijat će se u dva termina sedmično, isključivo vikendima, a po potrebi bit će zakazani i dodatni termini.

Pored Umjetničkog aktivizma, cilj i svrha djelovanja Gradskog teatra jeste da primjereno dobi i iskustvu, polaznici kroz zanimljive i atraktivne oblike grupnog i individualnoga rada, svladaju gradivo koje sadrži opće odgojno-obrazovne zadatke te specifične zadatke vezane uz prirodu dramskog stvaralaštva i pozorišta kao medija.

Nakon rada u trajanju od 6.mjeseci polaznici će za rezultat rada imati Javnu prezentaciju i premijeru predstave na kojoj će biti angažovani. Uz saradnju JU Centar za kulturu Lukavac radionice i premijere predstava održavat će se na Velikoj sceni.

Umjetnički voditelj: Damir Mahovkić, dipl. Producent

Zainteresovani članovi svoje prijave mogu izvršiti na:

062/005 861 ili na FB profil Gradski tetar Lukavac

Upis članova traje do 13.04.2019.

1
Komentari

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
DvepoDve Recent comment authors
newest oldest most voted
DvepoDve
Guest
DvepoDve

Cuj gradski, de molim vas znaci rijec grad ili gradski uz lukavac, pa ne ide to ljudi moji znaci u sali to ne mozes napisati