fbpx

U toku upis u Gradski teatar Lukavac

2 min. za čitanje

Udruženje dramskih umjetnika i tehničkog osoblja “Gradski teatar Lukavac” osnovan je 2015. Pored produkcije dječijih i predstava za odrasle, Gradski teatar predstavlja edukacijski program za članove koji se sastoji od radionica, seminara i ostalih metoda u oblasti dramskog odgoja, namijenjen osnovncima, srednjoškolcima, studentima i mladima do 30. godina. 

Rad u okviru Gradskog teatra Lukavac obuhvaća slijedeće oblasti:

  • gluma
  • scenski pokret
  • tehnika glasa
  • historija pozorišta, ritual i ritualna igra
  • dramska književnost
  • elementi režije, scenografije, pozorišne tehnike i organizacije

Rad u okviru Gradskog teatra odvijat će se u grupama koje se u principu formiraju po generacijskoj bliskosti, s mogućim i pozorišno opravdanim izuzecima. U okviru dramskog studija će djelovati:

  • mlađa grupa (od 7 do 12 godina)
  • mlada grupa (od 12 do 18 godina)
  • starija grupa (od 18 do 30 godina)

Broj polaznika ne može preći nikakve okvire.

Rad u okviru radionica planiran je u trajanju od minimalno 90 minuta za polaznike mlađe grupe i minimalno 120 minuta za polaznike starije grupe, odvijat će se u dva termina sedmično, isključivo vikendima, a po potrebi bit će zakazani i dodatni termini.

Pored Umjetničkog aktivizma, cilj i svrha djelovanja Gradskog teatra jeste da primjereno dobi i iskustvu, polaznici kroz zanimljive i atraktivne oblike grupnog i individualnoga rada, svladaju gradivo koje sadrži opće odgojno-obrazovne zadatke te specifične zadatke vezane uz prirodu dramskog stvaralaštva i pozorišta kao medija.

Nakon rada u trajanju od 6.mjeseci polaznici će za rezultat rada imati Javnu prezentaciju i premijeru predstave na kojoj će biti angažovani. Uz saradnju JU Centar za kulturu Lukavac radionice i premijere predstava održavat će se na Velikoj sceni.

Umjetnički voditelj: Damir Mahovkić, dipl. Producent

Zainteresovani članovi svoje prijave mogu izvršiti na:

062/005 861 ili na FB profil Gradski tetar Lukavac

Upis članova traje do 13.04.2019.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Cuj gradski, de molim vas znaci rijec grad ili gradski uz lukavac, pa ne ide to ljudi moji znaci u sali to ne mozes napisati