fbpx

U Puračiću formirano KUD “Puračić”

1 min. za čitanje

U Puračiću je održana osnivačka skupština KUD “Puračić”, na kojoj je usvojen Statut društva, te izabran Upravni i Nadzorni odbor.

Pored očuvanja, njegovanja i promoviranja bosanske kulturne baštine, tradicije i običaja bh naroda, društvo će između ostalog raditi i na razvoju ekološke kulture, kulture življenja i očuvanja životne sredine, pružanju pomoći učenicima, studentima, naučnicima i umjetnicima u školovanju, naučnom i umjetničkom usavršavanju.

Za predsjednika Upravnog odbora, koji je ujedno i predsjednik Udruženja izabran je Hazim Osmanović. Članovi Upravnog odbora su Fatima Nogić, Enes Muminović, Mujesira Ćosić-Ćića i Elvir Glibanović. Članovi Nadzornog odbora su: Suada Džibrić, Mediha Morenjačkić i Nermin Huskanović.

U toku je procedura za upis KUD “Puračić” u registar udruženja TK. Ubrzo će uslijediti i prvi radni sastanci sekcija koje će djelovati u okviru KUD-a, a to su folklorna, muzička, likovna, hor, književno-literarno dramska, sekcija njegovanja sevdalinke, plesna, ekološka i sekcija žena.

(SodaLIVE.ba/RTVL)

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sve cestitke Puracicu….zelim im mnogo uspjeha u radu

Zemljci mojji nek Vam je sa srećom novi početak

Sretan pocetak i cestitke na trudu koji st ulozili da imate tako nesto.pozz

…svaka cast prvo na imenu pa na svemu ostalom…dosta nam je bilo nekakvih “Gajreta” koji nemaju veze sa Puracicem….

kud puracic hahahaha

Puračaci opet se dijelite , dva KUD -a , za jednu čaršiju , puno brate . Bojim se da su opet u pitanju stranačke pretenzije ka vašeru i pijacama . U svakom slučaju čestitam omladini koja , još neiskvarena , će djelovati u novim sekcijama .
P.S . Rusko uči malo istoriju , pa vidi da je Gajret djelovao u Puračiću , dosta dugo . KUD je obilježje komunističkog jednoumlja , a nije ni slučajno što na gornjoj fotografiji preovladavaju , nazovi kadrovi , SDP -a

Puračani što dopuštate onoj budali da vam hrastove uništava i siječe .Eno park nema ga na kantonu – a pun oborenih hrastova .Manijak napravi oko hrasta prsten – skine koru , osuši hrast i zove državu – kaže upašće osušeni hrast na njegovu kuću .Što dođe iz Huskića u čaršiju . Isto , ona gore, što je došla iz podrinja pa kupila kluću od Zaimovića , ebala mamu svoju, loži vatre oko hrastova da bi ih osušila .
Kako je umro Hasan osilili se pa obaraju redom .Dajte se dignite i spasite koje drvo .Tu se djeca igraju ljeti u hladovini generacijama .Đe si Turka da to vidiš .Ma ja , svezane ti ruke , i oni su iz SDA .