fbpx

U Lukavcu upriličeno druženje djece i pisaca

2 min. za čitanje

U okviru Dječijeg festivala „Vezeni most“ učenici škole „Lukavac Grad“ družili su se danas sa piscima. U „Biblioteci“ Lukavac čitali su i slušali njihove priče, upoznali se sa radom biblioteke i pogledali zanimljivu izložbu ilustratora Dobrosava Boba Živkovića.

Belma Likić jedna je od 80-ak učenika O.Š. „Lukavac Grad“ koji su imali priliku u okviru Dječijeg festivala „Vezeni most“ družiti se sa piscima-autorima knjiga koje voli i čitaju.

Volim da čitam osjećam se kao da sam u drugom svijetu. Probudim svoju maštu. Jako sam uzbuđena zbog susreta sa piscima koji su mi uljepšali djetinjstvo, kazala jer Belma Likić, učenica O.Š. „Lukavac Grad“.

Ni pisci ne kriju zadovoljstvo biti u društvu djece. U okvriu festivala „Vezeni most“ u JU „Biblioteka“ Lukavac danas su se družili Ismet Bekrić, Šefik Husagić i Enisa Osmančević-Ćurić.

– Ono što je najljepše to je druženje sa djecom i kolegama. To je divna šansa da razmijenimo iskustva da jedne druge oplemenimo i to se rađa pred djecom, istakla je Enisa Osmančević-Ćurić, književnica.

U lukavačkoj „Biblioteci“ djeca su mogla pogledati i zanimljivu izložbu poznatog ilustratora Dobrosava Boba Živkovića.

– Dobrosav je umjetnik koji je još kao učenik ispoljavao svoju kreativnost, završio je potom Srednju dizajnersku školu, a potom i Fakultet primjenjenih umjetnosti. Priznati je ilustrator dječijih knjiga, koji je uspio osvojiti srca kako djece tako i odraslih, pojasnila je Nihada Fajić, direktorica JU „Biblioeteka“ Lukavac.

Nastojanje da se putem knjige razvijaju prijateljstva, širi ljubav i dobrota,te prihvati nešto novo i drugačije, uspješno je ostvareno i ove godine u lukavačkoj „Biblioteci“, u okviru manifestacije „Vezeni most“.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments