fbpx

U Lukavcu obilježen Međunarodni dan mladih

2 min. za čitanje
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Atmosfera je bila sjajna, pjevalo se i plesalo cijelu večer. Ciljevi ovog projekta su bili da se mladi zabave, ali i da se prije svega srednjoškolce sa naše općine upozna sa radom lokalnog tima Lukavac.

Također, imamo za cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u društvu, kako u našoj općini, tako i u cijeloj BiH. Sinoć smo omogućili mladim talentima da se predstave i da pokažu svoje umijeće u pjevanju ili sviranju, a to su bendovi Of-skroz sa Adisom Hadžićem kao pjevačem i “Čarobnjaci ulice”, kao i lokalni mladi DJ Armin Kido Hodžić.

Gosti iznenađenja sinoćne večeri su bili Mirza Selimović i Armin Kišić, mladi pjevači ZMBT-a, što je dodatno iznenadilo i oduševilo publiku. Međunarodni dan mladih se obilježava svake godine, 12. avgusta, od 1999. godine. Ujedinjene nacije su definisale ovaj datum kao znak izuzetne svijesti o potrebama mladih ljudi.

Brojne aktivnosti i događaji koji se dešavaju širom svijeta, na Međunarodni dan mladih, promovišu prednosti koje mladi ljudi donose u svijet.

Mnoge zemlje učestvuju u ovom globalnom događaju, što uključuje i različite konferencije mladih o pitanjima kao što su obrazovanje i zapošljavanje. Ostale aktivnosti uključuju promovisanje mladih u svijetu, kao i razne sportske manifestacije, parade, koncerte i mobilne izložbe koje predstavljaju izlog dostignuća mladih ljudi.

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli pri realizaciji projekta, a posebno firmi Luciana koja nam je donirala značajna novčana sredstva.

Nadamo se da ćemo i dalje nastaviti sa organizovanjem i realizacijom ovako uspješnih projekata.

FOTO GALERIJA

Neira Memić,PR Lokalnog tima ASuBiHa Lukavac

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Vidi Saše u ćošku, hahahahah 😀 Odkad je on posto mlad jbg 😀