fbpx

Puračani vlastitim sredstvima obezbijedili podno grijanje u sali Doma kulture

1 min. za čitanje

18. Januara u Puračiću je u organizaciji KUD Puračić organizovano “Donatorsko veče” za instalaciju grijanja u sali Doma kulture Puračić.

Sala Doma kulture je bila tijesna da primi sve one koji su željeli da posijelimo sa ciljem prikupljanja sredstava za izradu grijanja u sali. Nakon održanog Donatorskog sijela zahvaljujemo se svima koji su se odazvali na naš poziv i uzeli karte ili dali prilog za ovu namjenu. Posebna zahvala ide muzičarima iz benda PINK PANTER uz pojačanje Ramiza Jaranovića, muzičarima KUD-a i pjevačima: Dijani Omić, Elviri Lili Hamidović, Saneli Osmić, Ibrahimu Salkiću, Mensuru Salkiću Ćudiji i Bjelić Nerminu Neri koji su napravili štimung za pamćenje. Izjavili su iz KUD Puračić.

Od prodaje ulaznica, tombole i kafe prikupljeno je 2.575KM, što uz ranije prikupljena sredstva i pomoć MZ Puračić, stvoeni su uslovi da se počne sa radovima na ugradnji podnog grijanja što je uslijedilo u toku jučerašnjeg dana.

Pored novčanih donacija, vrijedi istaći da je peć na pelet jačine 35KW donirao Osmanović Mirsad, vlasnik kompanije Diamond d.o.o. Puračić.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

A,ko ce drugi kad od postojecih republickih,kantonalnih i opcinskih fondova nejma ni mrve .Cudna je sudbina Puracica, vazda je vlastima bio pastorce…