Prva revijalna izložba umjetnika iz Lukavca

1 1.062

Udruženje Art Centar u saradnji sa Centrom za kulturu Lukavac, organizuje u petak 27. januara 2012. godine prvu revijalnu izložbu na kojoj će se predstaviti slikari, vajari, fotografi i drugi kreativni mladi ljudi koje ovaj grad ima.

Izložbu će pratiti plesni performans i muzika vrsnih muzičara iz Lukavca. Kako su istakli organizatori izložba ima za cilj da publici predstavi kulturne vrijednosti u vremenu kada je sve i svašta iznad kulturnog, ali i grupu umjetnika koja vrijedno radi, stvara i na svoj način doprinosi očuvanju kulturne baštine.

– Djelatnost Udruženje Art Centar je afirmacija kulturnih vrijednosti Bosne i Hercegovine i likovnog stvaralaštva na području Tuzlanskog kantona i šire, a to radimo upravo kroz pripremu i realizaciju likovnih izložbi, radionica, kolonija, škola crtanja, slikanja, vajanja, grafike, fotografije, stripa itd. – dodali su organizatori.

Svi posjetitelji prve revijalne izložbe imat će priliku da uživaju u umjetničkim slikama, sklupturama, stripu, fotografiji, kao i ručno izrađenom nakitu, te bogatom kulturno-zabavnom programu. Izložba počinje u 18.00 sati u Centru za kulturu Lukavac.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
ostali

Cestitke !

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x