fbpx

Pozorište mladih Tuzle i Centar za kulturu Lukavac potpisali Memorandum o saradnji

1 min. za čitanje

Danas je u prostorijama JU Centar za kulturu Lukavac potpisan Memorandum o saradnji između Pozorišta mladih Tuzle i Centra za kulturu Lukavac.

Memorandum o saradnji je potpisan u cilju unapređenja i razvoja kulture i umjetnosti  i promocije omladinskog aktivizma na području općine Lukavac i grada Tuzle, s akcentom na razvoj omladinske kulture i umjetnosti. 

Saradnja između ove dvije kulturne ustanove odvijaće se u skladu s općim aktima, pravilnicima i statutima potpisnica, te u okviru primjene Zakona o mladima Federacije Bosne i Hercegovine i Zakona o kulturi Tuzlanskog kantona.

U okviru navedene saradnje radit će se na uspostavljanju mehanizama ispostave paketa programskih aktivnosti i kulturno-umjetničkih programa Pozorišta mladih Tuzle u prostore Centra za kulturu Lukavac, pokretanja partnerskih, produkcijskih i koprodukcijskih projekata iz kulture i umjetnosti, te realizacije edukativnih, obrazovnih i informativnih sadržaja od značaja za jačanje djece i mladih.

U cilju uspješne implementacije uspostavljene saradnje, za lokalnog koordinatora imenovan je Muris Vehabović iz Lukavca, dugogodišnji član Pozorišta mladih Tuzle. Za potrebe realizacije navedene saradnje, Centar za kulturu Lukavac osigurava stalni kancelarijski prostor za koordinaciju uspostavljene saradnje. 

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pored kupovine stana i nabavke automobila ovo je jedina aktivnost direktora pripravnika Prijića od kada je doveden u Dom kulture, sve ostalo je uradila Cementara kako bi im građani tolerisali trovanje od spaljenih lijekova iz EU kao i ostalog smeća.Iznenadio me ovaj preletač Prijić svojim uspjesima.Prevario je SDP-Čufera,SDA-Tarika, PDA-Suada i SD-Delića.Mislim da ga čeka sudbina juče smijenjenih ministara-preletača kad nova ekipa otvori knjige u Domu kulture koji od njegovog dovođenja radi bez Upravnog odbora.

“Za potrebe realizacije navedene saradnje, Centar za kulturu Lukavac osigurava stalni kancelarijski prostor za koordinaciju uspostavljene saradnje. ” … Još jedno radno mjesto za Delićeve potrčke.

Hocemo brku propalog konobara za novu maskotu Lukavca.