fbpx

Povodom 35 godina rada: Likovna izložba Mehmeda Šišića

0 min. za čitanje

Mehmed Šišić Šiško će povodom 35 godina rada, večeras sa početkom u 18,30 sati u Centru za kulturu Lukavac upriličiti izložbu likovnih radova.

Mehmed Šišić rođen je u Lukavcu 1962. godine, a cijeli život posvetio je umjetnosti. Pored slikarstva, bavio se skulpturom, ilustracijama, scenografijom i novinarstvom. Iza sebe ima više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Sponzor i pokrovitelj manifestacija: Općina Lukavac.

Podijeli ovaj članak
18 komentara
Subscribe
Notify of
18 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

A ko je evi sa našim Šiškom???

Ovo ti je jedan *** koji nikada više neće biti načelnik opštine Lukavac.
Sad da se ponovo raspiše referendum dobio bi opoziv.

Bi Vraga

HAHAHAHAHA e to je onaj sto rece da ce Lukavac prodisati pa slaga

Sisko umjetnik??? Edin D. Nacelnik??? Lukavce, ne pise ti se dobro☺

Nisi znao da sam umjetnik???? Žao mi te je.

Jel bio trijezan

HAHAHAHAHAHAHA DOBAR SI. ŠTETA.

Ovaj Šiško je umjetnik, baš kao što je i Delić Načelnik.Samo šro je Šiško pošten a ovja je krimos sa maskom koji mariše lovu pod sloganom “sve po Usavu,Zakonu i Statutu”, al na kraju mu je KPZ obezbijeđen.

Ja nisam umjetnik samo čovjek koji voli lijepo. Mišljenje o načelniku piši odvojeno odmišljenja o meni,aodgovori i na pitanje koliko umjetnika znaš i na koliko si izložbi bio.
Poštovani Edo,malo ti je ovaj komentar, besmislen.

Hvala vam na ovoj objavi. Bez obzira što ovako miješate umjetnost ipolitiku. Za vašu informaciju 35 godina radim kao umjetnik u Lukavcu ali moju umjetničku biografiju sigurno ne znate, vrlo rado ću vam priuštiti pregled moje arhive, ne baš sređene ali povelike.
Ipak Hvala vam.

Bravo Sisko i cestitke za tvoj dugogodisnji rad. Samo da si izbrao kojeg drugog pokrovitelja jer ces ostati bez slika i skulptura koda gledam.

Ovo mi je možda i trideseta izložba u Lukavcu. Izlagao sam prije rata, izlagao uratu i sad poslije rata. Mijenjale se politike načelnici, ja sam ostajao. Bog mi dao talenat i upornost i nada sve poštenje. I ovaj će otići a ja ću ostati da slikam crtam itd.

Sisko kakav je, takav je….o umjetnosti ne migu komentarisati oni koji ne znaju sta je umjetnost….Siskova djela imaju dusu, Sisko ima neiskvarenu dusu…to sto pije…pa mozda pije jer tako lakse podnosi nepravdu, licemjerstvo i nemoc da sta promijeni. Sisko je izuzetno nacitana osoba, kulturan i rjecit. Nikoga ne dira, zivi svoj zivot…ostao je dosljedan sebi, svojim uvjerenjima i hrabro koraca uorkos spoznaji da mu se mnogi (kukavice) smiju iza ledja. Od njega nikada neces cuti komentar iza ledja….on u lice kaze sto misli, mnogi nemaju hrabrosti za to….

Hvala Ida, ne pijem već duže vrijeme,a i kad sam pio, nek svako pije kao ja što sam. Pa nek zabilježi ljudske, umjetničke pedagoškei ostale rezultate koji su tebi poznati, Lukavac bi cvjetao.

Vidi ljepotana, ovakve može samo mati volit.Doduše Šiško se jedanput ženio iz Makedonije i pored slikanja ljubav mu je alkohol, a lafinaš se ženio dva puta, jedna put iz Srbije, a drugi put iz Brčkog i ljubav mu je lova.Zato lafinaš često ide u Srbiju da posjeti porodicu.Š LJ A M koji se Lukavčanima prodaje kao poštenjačina.Imam samo jedno pitanje da li će poslije ove izložbe Šiško početi da radi u Domu kulture za stalno kod uvlakača Prijića, a po nalogu Edina Delića.

Imam samo jedno pitanje, kako se zoveš, možeš mi poslati i na FB inbox, da popijemo kafu. a ove lične stvari bljutavo.Ako je Sanski most u Makedoniji još uvijek sam oženjen iz Makedonije. Ne pijem, Toliko si informisan.
Da jesi, vrlo vjerovatno da bi ovdje do sutra brojao šta je ovaj pjano,i……………………………………………………………………………………….. čitko popuni šta misliš o meni,ne vrijeđa me uopšte,uradiou Lukavcu a šta ti, koji čak nemaš obraza ni časti ni hrabrosti da se. potpišeš.

Kakvi su Hale bile ranije u DK,a kakvi su toleti sad u BKC Lukavac,Razlika DRASTIČNA