fbpx

Poslušajte novi singl Brain Forest Rituala

2 min. za čitanje

Brain Forest Rytual, petočlana skupina iz Lukavca koja uz nekoliko transformacija djeluje od 1993. godine pa do danas, svojom pojavom obećava izvjesniju budućnost domaće alternativne scene. Da se radi o zaista drugačijem bendu, uvjerićete se uvidom u stvaranje ove kreativne ekipe koja je spojila urbane i tradicionalne kulturne elemente u jedinstven i perspektivan muzički izraz koji se ne može svrstati ni pod koju kategoriju. Za sebe kažu da su “kombinacija više vrsta umjetnosti i neumjetnosti, kao što su muzika, književnost, strip, video, animacija, design, slikarstvo, instalacije, manipulacija publikom, kič itd.”

Do sada, samostalno su objavili: Longitude (D. I. Y., 2004.) album koji je naišao na opće odobravanje i oduševljenje regionalne kritike i publike, Arhiva 97-99 (kompilacija live i demo snimaka, 2007.) i “Uživo u šumi” (Live album, 2009.). Pojavili su se i na kompilacijama “Tuzlanska Rock Scena” (Song Zelex, 2005.) i Bombardiranje New Yorka 13. (Slušaj Najglasnije, Zagreb, 2009.).

Jedan od najznačajnijih nastupa zabilježili su u decembru 2009. u studiju MKGS koji se direktno prenosio na državnom BH Radiju 1, u sklopu obilježavanja dvije godine postojanja Omladinskog programa.

Trenutno su zaokupljeni montažom video snimaka za DVD izdanje sa nastupa u Soda Clubu u Lukavcu iz jula 2009. godine. Uporedo, snimaju i nove studijske snimke koje opisuju kao fuziju tradicionalnog ethna i modernog zvuka.

Brain Forest Rytual su:

Perić Saša – vokal, gitara, semplovi, programiranje, saz, šargija, zurle, frule, art & design;
Mehmedović Alen – bass, prateći vokal, saz, šargija, zurle, art & design;
Benjamin Moranjkić – bubanj, udaraljke;
Rijad Hanić – semplovi, programiranje, midi kontrola;
Edin Mujkić – udaraljke, prateći vokal

Momci su ovih dana izdali i svoj novi singl pod nazivom “Dekompresija” a mi Vam preporučujemo da isti i poslušate direktno na SodaLIVE.ba portalu:

Također, ovim putem pozivamo sve lukavačke bendove da nam svoje singlove šalju na e-mail redakcija@sodalive.ba, kako bi im pomogli u što boljoj promociji.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Dobro odradjeno.Najbolji su u BiH,svaka cast.

Poslije vise preslusavanja,ovog djela,zvanog DEKOMPRESIJA(koja nam je podhitno potrebna svima u ovom Tamnom vilajetu),mozda bi nase bezbrojne vlade koje imamo trenutno,kada bi preslusale ovu (pjesmu) molbu,napokon shvatile kako je stadima satjeranim u torove nacionalizma u jedinoj nam,multinacionalnoj,gradjanskoj,Evropski orijentisanoj BiH.Znam ,sanse su male,jer Vlade ne slusaju ovu i ovakve vrste muzike.

Daj,dekompresiju,tako nam treba!!!!

Ponovo sve cestitke za BFR.Osvjezili ste scenu,svaka cast.

Svaka cast!!! BFR Maniac